plnl88 發表於 2013-7-21 23:24

louis001 發表於 2013-7-21 23:20 static/image/common/back.gif
你用 pure direct 定 2.1 聽歌架?
speaker 係咪 set 多做 小喇叭 呢?==用呢兩個模式 喇叭自動轉全頻架 ...

P 記 amp 好似唔係。
但,唔咁肯定。

louis001 發表於 2013-7-21 23:28

plnl88 發表於 2013-7-21 23:24 static/image/common/back.gif
P 記 amp 好似唔係。
但,唔咁肯定。

應該係 我聽過LX-51 85 都係咁

plnl88 發表於 2013-7-21 23:35

louis001 發表於 2013-7-21 23:28 static/image/common/back.gif
應該係 我聽過LX-51 85 都係咁

我隱約試過係 73 度要 set 返做大喇叭先有全頻。
只記得當時係用 hdmi 出聲,用緊乜 mode 就唔記得了。
樓主師兄可以 confirm 一下嗎?{:6_162:}

louis001 發表於 2013-7-21 23:37

plnl88 發表於 2013-7-21 23:35 static/image/common/back.gif
只記得當時係用 hdmi 出聲,用緊乜 mode 就唔記得了。
...

我記得有個師兄層經講過以下說話 可以分享下 但當你用2.1AMP 應該係會將你喇叭轉返做全頻
pure direct 暫時我都有疑問 係我朋友度玩係 但昨日係個師兄度玩時 好似怪怪地細聲左

以下係師兄分享
Large同small唔係指喇叭嘅size
係喇叭嘅響應頻率
如果你對對喇叭低音有信心先好set large
通常都係set small
分頻點以下嘅低音交哂俾隻拾仔

plnl88 發表於 2013-7-21 23:42

louis001 發表於 2013-7-21 23:37 static/image/common/back.gif
我記得有個師兄層經講過以下說話 可以分享下 但當你用2.1AMP 應該係會將你喇叭轉返做全頻
pure direct...

所以我問樓主對前置係乜喇叭。{:6_176:}

eddiesteph 發表於 2013-7-22 00:12

plnl88 發表於 2013-7-21 23:42 static/image/common/back.gif
所以我問樓主對前置係乜喇叭。

唔好意思晶爺同louis師兄,細路對前置係focal 716,聽歌仔係用pure direct,不過唔知部75 setting有無問題,前中係large,後置係small,十仔係plus,但係唔識用2.1出聲,平時都係pure direct,十仔出唔到聲
呢個setting又有無問題呢?

eddiesteph 發表於 2013-7-22 00:15

plnl88 發表於 2013-7-21 23:35 static/image/common/back.gif
...

咁係咪部75前置set small,十仔set plus,pure direct時就會出2.1???
問題天天都多{:6_200:}

keke323 發表於 2013-7-22 00:18

eddiesteph 發表於 2013-7-22 00:12 static/image/common/back.gif
唔好意思晶爺同louis師兄,細路對前置係focal 716,聽歌仔係用pure direct,不過唔知部75 setting有無問 ...

十仔唔係應該 set 返 yes 會好 d 咩 {:6_141:}

eddiesteph 發表於 2013-7-22 00:18

louis001 發表於 2013-7-21 23:37 static/image/common/back.gif
pure direct...

我用focal 716咁係用large定small呢?{:6_209:}
越來越多問題出現
十仔又應該用yes定plus???

eddiesteph 發表於 2013-7-22 00:19

keke323 發表於 2013-7-22 00:18 static/image/common/back.gif
十仔唔係應該 set 返 yes 會好 d 咩

我都唔識呀,請高手指教{:6_203:}
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: oppo95師兄請進

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。