mangmang 發表於 2013-7-5 17:09

新手買3-4k 5.1套裝機定係6-7k買AMP+ 5.1 Speaker

因為準備搬屋,想買套5.1放係廳用,budget有限,想請教下應該買3-4k 5.1套裝機用住先定係6-7k AMP+ 5.1 Speaker,本身無玩開音響,想問下以上兩個選擇分別會唔會好大,主要用PS3打機同睇戲?

小仲 發表於 2013-7-5 17:51

1.買AMP+5.1好,不過畢直可以既話加少少

2.分別大,起碼而家平平地可以慢慢Upgrade...套裝機唔得

mikemike 發表於 2013-7-5 17:53

套裝機第日要UPGRADE好多限制什至用唔返, 除非你唔考慮入毒海, 否則就唔好考慮啦

longma 發表於 2013-7-5 19:30

你上得76問,你再睇一下就會明白"6-7k係買唔到AMP+ 5.1 Speaker的"{:6_203:}

viccat 發表於 2013-7-5 20:44

longma 發表於 2013-7-5 19:30 static/image/common/back.gif
你上得76問,你再睇一下就會明白"6-7k係買唔到AMP+ 5.1 Speaker的"

6~7K太少BUDGET, 玩1.0 都係好免強 (AMP +中置)

lai71072 發表於 2013-7-5 22:09

先用2k多買amp,2k左右買前置,其餘中、後、重低音可在2手區買,咁就進入毒海的第一步!

pcmasterq 發表於 2013-7-5 22:30

一定AMP+5.1,{:6_190:} 多D上76二手區See,See搜寶{:6_174:}

小仲 發表於 2013-7-5 23:00

mingo 發表於 2013-7-5 22:25 static/image/common/back.gif
買sony套裝得啦 無線版就貴d 但sony靠得著唔會有干擾其他牌子唔敢包
有錢玩未必識玩不如索性唔好玩 見有些 ...

好有興趣玻璃隔音....

不過後置放天花依家野就係香港空間太細既問題...

我夠想係個廳菱角咁玩...{:6_147:}

Bigbig185 發表於 2013-7-6 00:07

上當年安橋都有D入門amp+5.1都系6k-7k咁上下唔錯Ok喎!得閒走去問下!

mangmang 發表於 2013-7-6 09:38

咁睇來都係amp + 5.1 speaker長遠好d, 唔講upgrade, 最少壞左唔洗成set報廢
之前上個鋪頭睇,個sales話有隻叫入門Jamo A101,又想問下呢隻speaker同一般套裝機係咪聽得出有分別
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手買3-4k 5.1套裝機定係6-7k買AMP+ 5.1 Speaker

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。