investor5409 發表於 2013-6-29 11:19

Acoustic Research M1

請問大家對這部 M1有甚麼睇法? 我自己用緊,覺得音質,力到都幾好,但很少見到討論區談論這部機,希望大家指教!!

t1174 發表於 2013-6-29 13:00

之後試過一耳感覺只是音色有粗, 得個響字{:6_194:}

calcal 發表於 2013-6-29 13:04

力度幾大. 聽rock/pop無咩問題. 仲覺得夠晒埋身添.

聽大編制同埋classical之類就可能差少少了.

investor5409 發表於 2013-6-29 22:11

calcal 發表於 2013-6-29 13:04 static/image/common/back.gif
力度幾大. 聽rock/pop無咩問題. 仲覺得夠晒埋身添.

聽大編制同埋classical之類就可能差少少了....

咁Ak100同佢比差很遠嗎? 我用425聽過AK100感覺唔係咁好,而且女聲唔係咁甜!!!請大家指教!

PCMM1 發表於 2013-6-29 22:35

investor5409 發表於 2013-6-29 22:11 static/image/common/back.gif
咁Ak100同佢比差很遠嗎? 我用425聽過AK100感覺唔係咁好,而且女聲唔係咁甜!!!請大家指教! ...

AK100 可以推耳塞很大聲
但驅策耳機的能力並不是AK100的賣點
M1驅策力上在隨身聽上可說是很強勁{:6_193:}

calcal 發表於 2013-6-29 22:53

investor5409 發表於 2013-6-29 22:11 static/image/common/back.gif
咁Ak100同佢比差很遠嗎? 我用425聽過AK100感覺唔係咁好,而且女聲唔係咁甜!!!請大家指教! ...

m1 我覺得比 ak100好.

lwt 發表於 2013-6-30 02:45

calcal 發表於 2013-6-29 22:53 static/image/common/back.gif
m1 我覺得比 ak100好.

應該無得比嘅~{:6_238:}

investor5409 發表於 2013-6-30 03:41

lwt 發表於 2013-6-30 02:45 static/image/common/back.gif
應該無得比嘅~

你哋覺得ak100掂? 我覺ak100優點是輕便,使用時長。大家認為呢?

investor5409 發表於 2013-6-30 03:42

lwt 發表於 2013-6-30 02:45 static/image/common/back.gif
應該無得比嘅~

點解呢?

t1174 發表於 2013-6-30 11:58

investor5409 發表於 2013-6-30 03:41 static/image/common/back.gif
你哋覺得ak100掂? 我覺ak100優點是輕便,使用時長。大家認為呢?

使用時長....我想只是一般吧......已往 D50 用2個星期先換電也可以.......

但功能上OK(就是沒有 LINEOUT), 聲也叫OK, 冇咀憤怒聲囉......多少我之前試了一些DAP, AK.....已經是選無可選的了.
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Acoustic Research M1

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。