斯路 發表於 2013-6-25 13:05

雖然我知Finance上有機會用到Fibonnacci Sequence,但好好奇點應用係耳機上,又或者係有咩含意呢

Hoyan 發表於 2013-6-25 13:17

斯路 發表於 2013-6-25 13:05 static/image/common/back.gif
雖然我知Finance上有機會用到Fibonnacci Sequence,但好好奇點應用係耳機上,又或者係有咩含意呢 ...

佢個腔體係mirror耳蝸的彎道,個curve係類似鸎武螺的黃金比例,所以抽取Fibonacci serial 中的5813, 是貫徹佢老人家golden section的理念。
我諗係咁呱。

Fell 發表於 2013-6-25 13:24

條線睇落好軟身 Nice!
但系可以換線嗎?
可以的話當買條短d嘅cardas cable比其他iem/hp都幾抵下{:1_352:}

Hoyan 發表於 2013-6-25 13:32

佢唔可以換線,因為條線直入腔體先solder落driver.

t1174 發表於 2013-6-25 14:27

hiyori 發表於 2013-6-25 12:55 static/image/common/back.gif
應該沒啊,這隻當初吸引之處就是和fad有相似之處的金屬機身
價格方面Cato兄寫了MSRP HKD3,300有找呢…真 ...

唔知量產重用唔用金屬機身?? 見一金屬機身的FAD 說貴到HIHI....3300 應該放棄了金屬吧.

hiyori 發表於 2013-6-26 00:13

t1174 發表於 2013-6-25 14:27 static/image/common/back.gif
唔知量產重用唔用金屬機身?? 見一金屬機身的FAD 說貴到HIHI....3300 應該放棄了金屬吧.
...

師兄可以放心
http://av.watch.impress.co.jp/docs/news/20130625_605015.html

ハウジングは銅メッキを施した真鍮製で

斯路 發表於 2013-6-26 00:48

原來登記就會有1年保養呢

MakCato 發表於 2013-6-26 16:00

patkwok 發表於 2013-6-25 12:21 static/image/common/back.gif
賣重口味,

係邊方面既賣重口味呢?

幾個字講哂 慢、厚、暖
o的聲好鬼舒服{:6_228:}
但戴得唔多舒服{:6_209:}

patkwok 發表於 2013-6-26 19:25

MakCato 發表於 2013-6-26 16:00
幾個字講哂 慢、厚、暖
o的聲好鬼舒服
但戴得唔多舒服

慢、厚、暖岩我

不過價錢唔岩我

Hoyan 發表於 2013-6-26 21:21

MakCato 發表於 2013-6-26 16:00 static/image/common/back.gif
幾個字講哂 慢、厚、暖
o的聲好鬼舒服
但戴得唔多舒服

死喇,我啱快,狠,準喎。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 版主, 你其望的可能好快有 REVIEW~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。