hiyori 發表於 2013-6-21 13:12

請一同守護自由討論的基石

我想係度吹過下水既朋友,都會感到76係一個風氣好自由既論壇。而自由既基石,就係互相尊重。小弟尊重自由討論,有時偶有一兩句抽水,不傷和氣,小弟覺得絕無問題。但如果是不斷刻意挑釁,出言不遜,人身攻擊,那我們就會警告,屢勸不改情節嚴重者會删除其戶籍。

大家都唔會希望係講緊玩具既時候,走左去講人甚至罵戰,係咪?自由係好需要大家一齊守護,希望大家可以幫手支持尊重呢個基石啦。

ykluk 發表於 2013-6-21 13:33

絕對支持自由討論, 但唔好刻意人身攻擊~~!!! {:8_362:}

對事唔對人, 做人好穩陣~~!!! {:8_368:}

jimmy 發表於 2013-6-21 14:02

有人撩是鬥非,不用理會{:1_253:}

muffy 發表於 2013-6-21 14:08

師兄你處理得非常好
我會支持你!
另外亦會支持POST76繼續保持良好討論氣氛!

ckikin 發表於 2013-6-21 14:12

真的要守護這片難得自由又聚到一班喜歡耳機友的好地方。

patkwok 發表於 2013-6-21 14:20

絕對認同

去到邊到,互相尊重最為緊要

小瑟 發表於 2013-6-21 15:05

支持版主既處理方式, 小瑟知道每個版都有其獨特文化, 不過係得76既版, 最基本一定係互相尊重, 理性分享, 呢下野就永遠都唔會有變!!!

SUPPORT SUPPORT!!!!{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}

grazysos 發表於 2013-6-21 16:31

支持守護自由討論, 互相尊重.

leo0343 發表於 2013-6-21 17:36

就是有這種互相尊重的氣氛,我這種新手才放膽發問。

t1174 發表於 2013-6-21 19:03

友站好像說了個結果,說是一種可以是軟件或硬件的產品,應該是研發中吧。

就現在睇那被ban 了的是打手的成份應該夠高了吧。
頁: [1] 2
查看完整版本: 請一同守護自由討論的基石

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。