PCMM1 發表於 2014-1-7 17:28

snakexthin 發表於 2014-1-7 17:23 static/image/common/back.gif
有冇師兄可以講解下 兩邊Volume 調教分別??
我教左好耐d 聲都仲好衝/好利~~~

可以先用數碼VOLUME
SET到一個你覺得聲音聽得舒服的數字
再用ANALOG轉盤控制大細聲音

小弟用ASG2 / IE800
數字音量為29
因為小弟喜歡動態較大
聲音收放自如的感覺
如果師兄覺得衝...
或想人聲柔一點和聲音懶洋洋一點
可以試試將音量調至20 或以下
當然也可以慢慢一級一級地調整
以便可以調至自己最喜愛的聲音
{:6_211:}

pcromeo 發表於 2014-1-7 17:35

zakuboy 發表於 2014-1-7 17:10 static/image/common/back.gif
己改平衡插,密度真係高咗好多
(Post76 Android 手機版送出)

係架係架

alexandr-turban 發表於 2014-1-7 18:14

zakuboy 發表於 2014-1-7 17:10 static/image/common/back.gif

C兄,改平衡插請多滴分享聽感!唔該
{:6_229:}

VictorTo 發表於 2014-1-7 18:48

PCMM1 發表於 2014-1-7 14:05 static/image/common/back.gif
但如果你在淘寶買
如果發生問題有事要維修
要自己親身拎上深圳寄

上星期初問$4600,尋日買又係$4600,買前pm過前幾版果位師兄又係$4600

早知揾師兄你幫手,等我慳番佰五蚊請師兄你飲茶,順便聽下你部MA9火力全開有幾得都好{:6_195:}

zakuboy 發表於 2014-1-7 19:04

我要westone W40, 明顯分別在於密度,好似對耳機入面充滿聲音咁,聲音好實在。

diff 發表於 2014-1-7 22:55

師兄, 請問自己改定拎出去俾人改?

如果俾人改, 可以介紹我去嗎?

大約幾錢到?

可以pm 我嗎

打搞晒, 謝謝

zakuboy 發表於 2014-1-7 23:17

留電whatsapp 9135 5502

hongbee 發表於 2014-1-7 23:23

師兄配咩耳机?咩缐材?可否说下听感{:6_128:}

hongbee 發表於 2014-1-7 23:26

PCMM1 發表於 2014-1-7 17:28 static/image/common/back.gif
可以先用數碼VOLUME
SET到一個你覺得聲音聽得舒服的數字
再用ANALOG轉盤控制大細聲音

想问師兄感觉Asg2配MA8定9好D?

zakuboy 發表於 2014-1-8 00:00

我的組合
頁: 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 102 103 104 105
查看完整版本: [沒有箱開] 銅磚 HIFI-ET MA8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。