巨炮 發表於 2013-6-16 15:07

新手入門級Subwoofer請教

小弟之前用緊MS Carnival 7, 但不幸用左一年多d就壞左,
壞左2,3個月都仲未買,終於頂唔住無左個sub仔
但因未有甘多銀兩去升級,所以諗住買個平少少既頂住先,
遲點先再諗住升級

因諗住平的關係,去左鴨記睇過下,睇左幾款budget $1500左右
1. masquis mq88 8"
2. rogers asw93 10"
3. danmax dm sub 8b 8"
4. energy take classic subwoofer 8"

前3款就比較平d,$1300左右,其中rogers個隻10"好似幾抵玩

但都search過,比較起,energy既好似信心保證d,但就未見到有take classic既review, 請問有無ching用過?

想請教各位ching有咩意見?
或者有咩其他推介? thank you

YYSKY 發表於 2013-6-16 15:49

Side錢,將來放二手無市場,忍多忍夠彈藥正正經經買隻中級有排玩啦。

space 發表於 2013-6-16 17:01

唔介意二手應該會揾到好d, 唔係就忍忍手儲多小小先買,普通用家唔會成日換,貴小小超低唔萛太過

sumax877 發表於 2013-6-16 18:12

Sunfire 啦

gikifk 發表於 2013-6-16 19:01

或者買個二手..................威記

cheungmeimei 發表於 2013-6-16 20:52

買個二手威記impact 10, about $1500-$1800

風仔風仔仔 發表於 2013-6-16 20:56

入門既超低音喇叭唔好買, 這類入門喇叭跟本做唔到超低音既效果.
儲錢買隻靚少少既超低音喇叭, 仲實際啦.

s97562 發表於 2013-6-16 21:16

師兄,小弟都認為儲夠子彈先出手買隻好d嘅subwoofer{:6_142:}

始終隻Subwoofer對睇戲效果係好重要,入門級好快滿足唔到你{:6_175:}
如果買隻超入門貨後又升級反而仲浪費!{:6_182:}

wai.com 發表於 2013-6-16 21:42

買左包你後悔

巨炮 發表於 2013-6-16 21:45

多謝咁多位師兄意見 {:1_254:}
咁如果將budget提高到$2500-$3000左右,
夠唔夠買隻靚少少的?
thank you
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新手入門級Subwoofer請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。