yeungwh 發表於 2013-6-10 20:28

琴日都睇左,算好睇,唔係好信導演係王生,但如果真係王生導演,香港電影有救啦{:8_370:}

louis001 發表於 2013-6-10 20:49

fatkie 發表於 2013-6-6 13:40 static/image/common/back.gif
多謝師兄推介。當日都係睇 DVD (港產片唔租 BD) 睇黎要租返次 BD 至得。
另外,想問下試畫面 sharpness, d ...

我有碟 下次拎俾你 呢套野 音效唔差 {:6_175:}

fatkie 發表於 2013-6-11 08:46

louis001 發表於 2013-6-10 20:49 static/image/common/back.gif
我有碟 下次拎俾你 呢套野 音效唔差

尋晚睇左西遊, 估唔到宜家既港產片配樂都咁出色喎!! {:6_193:}

定係因為部 CA 751R 勁? {:6_122:}聽到好投入下, 正 {:6_218:}

andy3210 發表於 2013-6-11 09:15

fatkie 發表於 2013-6-11 08:46 static/image/common/back.gif
尋晚睇左西遊, 估唔到宜家既港產片配樂都咁出色喎!!

定係因為部 CA 751R 勁?   聽 ...

星期日爆完套西遊, 條魚同隻豬嚇到個仔縮埋一角.

louis001 發表於 2013-6-11 12:11

fatkie 發表於 2013-6-11 08:46 static/image/common/back.gif
尋晚睇左西遊, 估唔到宜家既港產片配樂都咁出色喎!!

定係因為部 CA 751R 勁?   聽 ...

呢套我都睇左 文章好重星爺影子 原來睇返的報導話係星爺親自教佢演繹 唔怪得
佢做的動作表情我會即刻諗起星爺 呢套戲我估唔到會咁有內涵 言之有物
星爺又升呢 值得一看 {:6_193:}

ericcch 發表於 2013-6-11 14:19

大上海D音效又真系唔錯, 唯一我覺得系套戲初段D人聲好細聲(例如黃曉明幫知秋洗腳果段),要較大中置個db先聽得清楚對白。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 《大上海》好看,又能檢查「低頻方向性」

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。