some1kyle 發表於 2013-6-6 01:24

想買組喇叭比電腦用

imac 平時主要聽歌,打機,其次睇戲,2000〜2500 budget的話ching們有無好介紹thanks

ckw1 發表於 2013-6-6 09:27

你中意2.0定2.1
如果用2.0你e個價位選擇唔多,可以試下或,又加多幾百諗諗.
如果 2.1 去黃金地庫試下.

some1kyle 發表於 2013-6-6 13:51

ckw1 發表於 2013-6-6 09:27 static/image/common/back.gif
你中意2.0定2.1
如果用2.0你e個價位選擇唔多,可以試下或,又加多幾百諗諗.
如 ...

Thanks ching,但yamaha應不諗,因接受到個外型

有野樣想問問同一價位既喇叭, 係咪買其他牌子都唔好買bose?

另有一樣想問如果bose companion 5同b&w mm1邊個較好?

roland4542 發表於 2013-6-6 15:17

some1kyle 發表於 2013-6-6 13:51 static/image/common/back.gif
Thanks ching,但yamaha應不諗,因接受到個外型

有野樣想問問同一價位既喇叭, 係咪買其他牌子都唔好買bo ...

個人覺得 同一級數嘅喇叭, BOSE 一定賣得比人貴.

但係 BOSE 嘅 design & Quality 又真係好好.

如果價錢同理級數 BOSE , B&W 都係一樣嘅話,

我會選擇 BOSE.

不過, 這些都係個人口味, 最好都係自己聽一聽比較.

some1kyle 發表於 2013-6-6 22:13

roland4542 發表於 2013-6-6 15:17 static/image/common/back.gif
個人覺得 同一級數嘅喇叭, BOSE 一定賣得比人貴.

但係 BOSE 嘅 design & Quality 又真係好好.

咁請問ching知香港邊到有xocal試聽嗎?

cth516 發表於 2013-6-7 00:13

Bose 真係幾好

lamfatlun 發表於 2013-6-7 07:49

some1kyle 發表於 2013-6-6 22:13

可上八樓鷹驚問下…

ckw1 發表於 2013-6-7 10:20

樓主用imac,我個人都覺得Bose外形會櫬d,價錢又合你要求,.Focal都好,聲底唔同Bose,聽歌會好d,不過就貴d.不過主要都係你自己出去試下聲先
如果要低頻勁,就要買2.1啦.

SkyGeo 發表於 2013-6-7 10:36

some1kyle 發表於 2013-6-6 22:13 static/image/common/back.gif

SSP 黄金高登見過,Focal 地鋪都有!
頁: [1]
查看完整版本: 想買組喇叭比電腦用

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。