hkmmo 發表於 2013-5-30 17:19

辣雞一問

買左支goot cxr 41 40w, 整rca 頭時熔舊石好難熔,係唔係我支雞唔夠度數?請問你地又用緊咩辣雞?

我見貴野應該好用掛……咪買錯雞呢?

lion 發表於 2013-5-30 17:51

係咪呢支?
係30W o黎喎,應該夠熱,係乜o野錫線?

http://www.glodoktools.com/Products/Goot/CXR41.htm

xxijixx 發表於 2013-5-30 18:21

我會用塊濕海棉抹吓個尖

hkmmo 發表於 2013-5-30 19:03

lion 發表於 2013-5-30 17:51 static/image/common/back.gif
係咪呢支?
係30W o黎喎,應該夠熱,係乜o野錫線?

係呢支,我記錯係得30w,rca頭有舊既錫要熔再換線,但係熔唔到,熱到rca個心都移左位

hkmmo 發表於 2013-5-30 19:18

xxijixx 發表於 2013-5-30 18:21 static/image/common/back.gif
我會用塊濕海棉抹吓個尖

你指係咪黃色個d,我試過會整到支雞咀黑左

hkmmo 發表於 2013-5-30 19:37

辣雞咀黑左有無得清潔?

h0200231 發表於 2013-5-30 19:46

加番D錫落去你想溶果舊錫既位,咁就會易溶好多

xxijixx 發表於 2013-5-30 19:59

hkmmo 發表於 2013-5-30 19:18 static/image/common/back.gif

跟雞有,溶咗?

xxijixx 發表於 2013-5-30 20:06

先用D無用舊嘢試吓先

松香部份唔使理

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LMQrU9nLkoQ

lion 發表於 2013-5-30 20:48

hkmmo 發表於 2013-5-30 19:18 static/image/common/back.gif

塊海綿要濕水喎! 焊既時間唔好咁耐,你個RCA頭中間移咗位就換第二個新啦!
頁: [1] 2
查看完整版本: 辣雞一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。