kvic 發表於 2013-5-30 23:43

Stanley5387 發表於 2013-5-30 23:42 static/image/common/back.gif
越嚟越過火位,變咗人身攻擊嘞!吹水啫,啱傾講多兩句,唔啱嗲咪早啲返房休息 ~ 嗌乜鬼交呀! ...

言者無心,聽者有意。take it easy...{:8_389:}

xxijixx 發表於 2013-5-30 23:47

認真你就輸,咁多分身{:8_373:}{:8_373:}

kvic 發表於 2013-5-30 23:50

朋友你指誰分身?得一個我,今晚開心, 係度吹吹水而已

Stanley5387 發表於 2013-5-30 23:53

kvic 發表於 2013-5-30 23:43 static/image/common/back.gif
言者無心,聽者有意。take it easy...

總之 calm down! 所謂吹水唔抹咀,認真 (勞氣)就係輸, 上 Post 76 以遊樂索料嘅心態就最正確!{:6_182:}

kvic 發表於 2013-5-30 23:56

史單你歌,我整晚都好calm, 純水開心,今晚搵著呢條thread 吹水,難得yuppi兄又同我吹{:8_389:}

kvic 發表於 2013-5-31 00:13

實情觀察76的好多貼文,正如樓主所說,很多綿羊,羊群心理。不論樓主的觀點角度,佢改的主題很正確。正正反應呢度的實況。何須介意?推而廣之,香港社會也是一樣,欠缺獨立思考,有如一群綿羊,羊群心理可以極速擴散。今時今日社會迷失方向,就是各階層缺乏優秀領袖,綿羊因而不知去向。發左毛15年,下一個人15年何去何從?

今日就此擱筆。多謝sunny兄加分。
{:8_399:}

r32 發表於 2013-5-31 00:40

小弟都想做一次羊, 買部POOP做LX91嘅33D cup二奶, 推4kTV加榮華{:1_253:}

bigair 發表於 2013-5-31 01:40

一句到尾,睇你有無追求啦,無追求既,手機都可以睇戲,聽歌

duddudpeter 發表於 2013-5-31 13:08

近排要换机,多咗來爬文。呢度多年來啲商業味一啲都冇減退。見有啲師兄有值幾皮嘢啲架生,話最-近行過邊度邊度買了拉幾百至一千啲補品就詁聲畫大有改善。真係唔知係師兄有過人啲觀察力定係佢啲机係癈。我一直都係抱住半信半疑啲心態睇post。我都会買103,但我唔会介意有人踩部枞。開放啲吧,一定会有用家唔鈡意嗰產品。做Fans晤—定要做埋打生嘅。

myblue 發表於 2013-5-31 16:08

買乜機去到尾都係睇自己需要, 講得玩AV,HiFi, 差過少少就話CP值....都係托詞. 心頭好嘅嘢最後你都唔會計落去. 我宜家都想換部BDP, 想兼顧埋CDP功能, 如果可以暨話(位置緊張), 不過環顧市面受歡迎嘅機, 我從Poineer LX55 (even 連月肉), Martantz U7007, Cambridge 752BD 睇到Oppo105, 都未能落槌, 始終d機都有一d我認為緊要嘅嘢, 佢地比唔到. Forum 都跟唔少, 最後情願Keep住部舊機, 再等lor.
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: 羊群心理

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。