lty2610 發表於 2013-5-26 23:22

請教買電視(唔駛要3D)

朋友舊電視用左8年都開始壞壞地, 諗住換部新... 想問下而家有乜好選擇...

唔駛一定要3D, 因為主動式睇到有D暈, 被動式又唔太高解像, 同埋係屋企唔多會睇3D.筆直大概12K ~ 18K, 希望有50吋以上, 唔知有冇好介紹呢?Thanks!

jacky622 發表於 2013-5-27 01:33

我岩岩買左 sony w950.... 以前試過主動3d都覺暈
不過而家新一代既好左好多, 我岩岩試過連續睇兩套片都冇事

lty2610 發表於 2013-5-27 09:34

W950 太貴啦

MAEDA 發表於 2013-5-27 09:53

我岩岩買左 sony w950.... 以前試過主動3d都覺暈不過而家新一代既好左好多, 我岩岩試過連續睇兩套片都冇事x2
如果950太貴,一係上深圳買啦,有師兄講55w900連運費$15000,可可以諗下

lty2610 發表於 2013-5-27 13:49

MAEDA 發表於 2013-5-27 09:53 static/image/common/back.gif
我岩岩買左 sony w950.... 以前試過主動3d都覺暈不過而家新一代既好左好多, 我岩岩試過連續睇兩套片都冇事x ...

Thanks ! 但其實係咪新款電視一定要踢3D? 講真真係冇咁嘅需要

Samson2011 發表於 2013-5-27 14:00

而家新出TV大部份都有3D啦,如果唔倉睇3D,應以晝汁及$$$來決定。

MAEDA 發表於 2013-5-27 15:13

lty2610 發表於 2013-5-27 13:49 static/image/common/back.gif
Thanks ! 但其實係咪新款電視一定要踢3D? 講真真係冇咁嘅需要

買左就會睇{:6_183:}

sylc2288 發表於 2013-5-28 00:55

MAEDA 發表於 2013-5-27 09:53 static/image/common/back.gif
我岩岩買左 sony w950.... 以前試過主動3d都覺暈不過而家新一代既好左好多, 我岩岩試過連續睇兩套片都冇事x ...

我剛剛在蟲蟲店買咗 Sony 55" W800A, 真係大件夾抵食
不過我建議買 Sony 55" W900A, 畫質仲正
如果唔係屋企老細指定要passive 3D, 我一定買W900A
55" W900A 只需 人仔 !!%)) ----------連運費
好抵玩 !!

依家無3D旣電視多數都係低檔機, 畫質好一般

lty2610 發表於 2013-5-28 09:26

Samson2011 發表於 2013-5-27 14:00 static/image/common/back.gif
而家新出TV大部份都有3D啦,如果唔倉睇3D,應以晝汁及$$$來決定。

咁想請教下邊部畫質好又價錢合理呢?
頁: [1]
查看完整版本: 請教買電視(唔駛要3D)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。