Mandom 發表於 2013-5-26 23:28

yuppi 發表於 2013-5-26 22:37 static/image/common/back.gif
你睇清楚 751 設計先好介紹啦,.......

Ching有咩好介紹?

Mandom 發表於 2013-5-26 23:31

angllewave 發表於 2013-5-26 22:10 static/image/common/back.gif
sacd質素好d都最少過五位數, 你呢個價位頂多買返部2手universal blu-ray機聽下好過....

AV AM配部雞既sacd ...

我諗住聽住耳筒先,下一步再升級部amp

yuppi 發表於 2013-5-26 23:39

Mandom 發表於 2013-5-26 23:28 static/image/common/back.gif
Ching有咩好介紹?

我用 MS 喇叭, 吾一套西裝玩 751/ 752 你都知點解啦.

二手 OPPO 95 播 SACD 係一個好好既選擇.

P.S. 我對喇叭表現如何, 都一年仲係有D 掛住佢...{:6_125:}

Mandom 發表於 2013-5-26 23:50

yuppi 發表於 2013-5-26 23:39 static/image/common/back.gif
我用 MS 喇叭, 吾一套西裝玩 751/ 752 你都知點解啦.

二手 oppo95 都唔平,考慮緊103,不過聽歌就一般

其實SACD唔係主打,但9700又太遲鈍,其他又太貴了,煩惱中

你對喇叭仲幾好,我經常唔係香港所以無咩點陪佢
黎緊諗住買塊黑麻石比佢坐~

Mandom 發表於 2013-5-26 23:51

yuppi 發表於 2013-5-26 23:39 static/image/common/back.gif

第一句唔明

yuppi 發表於 2013-5-27 00:16

Mandom 發表於 2013-5-26 23:51 static/image/common/back.gif
第一句唔明

MS 同 劍橋係同一間公司

YYSKY 發表於 2013-5-27 01:21

用得103不如用55好過,55都play到SACD的,

9700係唔錯的選擇,可惜太好賣有蛇可能賣太平宜已斷貨,大舖賣3K9就有。

playboy 發表於 2013-5-27 10:31

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=120716&highlight=teac

keke323 發表於 2013-5-27 10:41

YYSKY 發表於 2013-5-27 01:21 static/image/common/back.gif
用得103不如用55好過,55都play到SACD的,

9700係唔錯的選擇,可惜太好賣有蛇可能賣太平宜已斷貨,大舖賣3 ...

想請教 YYSKY兄.....其實 55 聽歌果部份知唔知有無用咩 dac 晶片呢? {:6_162:}

YYSKY 發表於 2013-5-27 11:28

keke323 發表於 2013-5-27 10:41 static/image/common/back.gif
想請教 YYSKY兄.....其實 55 聽歌果部份知唔知有無用咩 dac 晶片呢?

呢個無考究答唔到你,聽歌真係一般,其實睇戲時啲聲都有影響的,只是在意畫面就唔覺啫。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請推介$3000左右的CD機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。