manblood 發表於 2013-5-24 13:07

請教純銀RCA插前後級?

請教各位高人,...如果只有一對純銀RCA及一對普通RCA,...接CD----膽前級----石後級....
應該銀線行先嗎?

chungangus 發表於 2013-5-24 13:42

如果得普通同純銀咁大分別,好似純銀接CD落前級做好個source,好似有效d?

ADA 發表於 2013-5-24 14:08

如果係我 ...{:1_345:}

CD (純銅)---> 膽前 (純銅)---> 石後 {:1_263:}

純銀 <--- 放埋一邊唔用 {:1_262:}

ropresident 發表於 2013-5-24 14:08

唔一定, 要睇條線既質素, 同埋你自己套器材 , 加埋環境 影響, 呢幾樣野再作決定

KING 發表於 2013-5-24 14:33

理論上用係訊源部份上既線材,係要求最高同盡量用最好線才黎配合同發揮!

ADA 發表於 2013-5-24 15:08

King sir 嘅答案真係好玄.{:1_329:}

manblood 發表於 2013-5-24 15:20

ADA 發表於 2013-5-24 14:08 static/image/common/back.gif
如果係我 ...

CD (純銅)---> 膽前 (純銅)---> 石後

米貢搞掛{:1_336:} {:6_121:} 我0岩0岩先買左條,.....
幾舊水,等我賊佬試砂煲,到時話俾你聽點正法呀,....{:6_138:}

manblood 發表於 2013-5-24 15:24

KING 發表於 2013-5-24 14:33 static/image/common/back.gif
理論上用係訊源部份上既線材,係要求最高同盡量用最好線才黎配合同發揮!

同感啊!!!!.....最好0既放響前面,....也是沒有甚麼音染/味精比較好吧!{:6_139:} {:6_136:}

KING 發表於 2013-5-24 15:33

manblood 發表於 2013-5-24 15:24 static/image/common/back.gif
同感啊!!!!.....最好0既放響前面,....也是沒有甚麼音染/味精比較好吧!   ...

哎呀!{:1_334:} 晨早叫你一野執就佢兩"劑"呀啦!{:6_121:} 趁佢病又唔law佢命,{:6_235:}
而家又係度左問右問,{:6_175:} 你真係好"擔".........................................................心 啫!哈哈!{:6_174:}

manblood 發表於 2013-5-24 15:35

KING 發表於 2013-5-24 15:33 static/image/common/back.gif
哎呀! 晨早叫你一野執就佢兩"劑"呀啦! 趁佢病又唔law佢命,
而家又係度左問 ...

我唔系擔心呀,......我都系想人地知我執到條好野姐{:6_139:} {:6_138:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 請教純銀RCA插前後級?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。