nightakhouse 發表於 2013-5-18 23:25

屋企壞左電視,請問sony 42w800a可以嗎?

兩老又比較信sony多d
budget 10k 樓下都可以
網上面又好似冇乜人講sony 既w800a
想問下師兄們覺得點樣呢?
如果同一個價位有冇乜野其他model ok?
eg LG SHARP PANASONIC.....
samsung就唔作考慮了

如果我家中冇乜sony 手機係咪唔應該考慮w800a呢?
又或者用其他device又得唔得? 一定要經sony機nfc sync去部電視? 謝謝!

又有朋友話入左hx850好正
真係唔知點choose好喇{:1_331:} 頭都大埋真係

麻煩師兄們了~

playing7d 發表於 2013-5-18 23:58

Panasonic Plasma

liljon852 發表於 2013-5-19 00:23

用緊{:6_127:}

唔使一定要用sony既電話先得架喎, 任何一部有nfc既android機都ok.
同價位既lg就唔使諗, 我買w800之前都搵過lg d機, 但真係畫質比較差.

其實師兄你想用nfc sync乜去部電視度?

nightakhouse 發表於 2013-5-19 00:43

liljon852 發表於 2013-5-19 00:23 static/image/common/back.gif
用緊

唔使一定要用sony既電話先得架喎, 任何一部有nfc既android機都ok.

乜都sync lol
youtube果d掛{:1_352:}
片果d可否就咁sync過去?

liljon852 發表於 2013-5-19 01:39

nightakhouse 發表於 2013-5-19 00:43 static/image/common/back.gif
乜都sync lol
youtube果d掛
片果d可否就咁sync過去?

電視內置有youtube app
至於手機影片, 其他牌子手機都應該冇問題, 但因為每個牌子用既方法都唔同, 所以最好check清楚你自己果部手機有冇呢個功能 (dlna)
我只得部xperia z係手, 幫唔到你試.

但實質上麻麻地好用, 一來load得慢, 二來有時播播下會hang一hang或爆格.

MAEDA 發表於 2013-5-19 01:45

w800a我都有諗過下,不過揾唔到地方有得試,所以買左w950a
lg唔洗諗又貴,畫面又左

jacky622 發表於 2013-5-19 01:59

MAEDA 發表於 2013-5-19 01:45 static/image/common/back.gif
w800a我都有諗過下,不過揾唔到地方有得試,所以買左w950a
lg唔洗諗又貴,畫面又左 ...

而家大型電器鋪有w800 display
反而 w900, w950唔係間間有
Sony showroom 反而未有w800 display, 好怪

MAEDA 發表於 2013-5-19 09:52

jacky622 發表於 2013-5-19 01:59 static/image/common/back.gif
而家大型電器鋪有w800 display
反而 w900, w950唔係間間有
Sony showroom 反而未有w800 display, 好怪 ...

得閒去試下先
不過買電視應該係有新買新,有貴買貴,有大買大就好架啦
不過最緊要有錢,我就無啦{:6_203:}

關大爺 發表於 2013-5-19 10:44

w800都ok
師兄想平考慮下東芝{:6_183:}

MAEDA 發表於 2013-5-19 12:18

關大爺 發表於 2013-5-19 10:44 static/image/common/back.gif
w800都ok
師兄想平考慮下東芝

東芝部47zd300都唔洗一萬,可以諗下
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 屋企壞左電視,請問sony 42w800a可以嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。