macrochris 發表於 2013-5-13 23:36

kkbut18 發表於 2013-5-13 23:25 static/image/common/back.gif
CHING, AVCHD係唔係要set架?

吾洗, 就咁放個AVCHD folder去USB HD, 跟住9700到選個folder就會自已入AVCHD個movie menu, 我將d 片(主要BD, mkv)轉晒去AVCHD有晒目錄, 分段, 又可加字幕等等, 都ok方便

kkbut18 發表於 2013-5-13 23:40

macrochris 發表於 2013-5-13 23:36 static/image/common/back.gif
吾洗, 就咁放個AVCHD folder去USB HD, 跟住9700到選個folder就會自已入AVCHD個movie menu, 我將d 片(主要 ...

ching,因為我都見我部55的menu都有呢個folder,但佢話入面無bdmv,所以無用到,ching意思即係係個harddisk入面開個avchd folder,再擺啲bdmv入去就play到?

macrochris 發表於 2013-5-13 23:46

kkbut18 發表於 2013-5-13 23:40 static/image/common/back.gif
ching,因為我都見我部55的menu都有呢個folder,但佢話入面無bdmv,所以無用到,ching意思即係係個harddi ...

我係用個free軟件轉, 叫multiAVCHD, 去google找找,最新係4.1

呢到有個教學可睇睇
http://bt.ourdisc.net/forum/showthread.php?tid=721

YYSKY 發表於 2013-5-13 23:56

macrochris 發表於 2013-5-13 23:23 static/image/common/back.gif
謝謝各位ching回覆!
其實818同LX86係咪吾同級數?

係呀55。一套西裝>多嚿魚㗎,PQLS,即是要你食西餐又唔被隻叉你,>無叉用。

macrochris 發表於 2013-5-18 21:56

YYSKY 發表於 2013-5-13 23:56 static/image/common/back.gif
係呀55。一套西裝>多嚿魚㗎,PQLS,即是要你食西餐又唔被隻叉你,>無叉用。 ...

各Ching, 換左LX86了, 但係好似同919冇分別咁.... {:1_331:} 我而家set 5.1可以用倒部機幾多成呢....?
BDP: 9700
Front: Messo2
Center: Messo5
Sub: A7
Sur: 舊speaker

做左一次MCACC only

佢跟機條MHL線係咪GS4用吾倒呢? 試過插去電視同AMP都出吾倒畫面

謝謝!

YYSKY 發表於 2013-5-18 22:49

macrochris 發表於 2013-5-18 21:56 static/image/common/back.gif
各Ching, 換左LX86了, 但係好似同919冇分別咁....我而家set 5.1可以用倒部機幾多成呢....?
BD ...

一下子Set唔好的,感情交流下,對住個搖控睇睇說明書,三幾個月至有啲成績的,操熟啲設定有排玩啦。

cmlee 發表於 2013-5-19 00:09

macrochris 發表於 2013-5-18 21:56 static/image/common/back.gif
各Ching, 換左LX86了, 但係好似同919冇分別咁....我而家set 5.1可以用倒部機幾多成呢....?
BD ...

Ching,
你用P記919, 升上LX86分別會有好左
係要比多d時間.
用多d佢.....
你就知佢......好正呀......
我用lx83 和A7.有冇興趣來我到聽下?

macrochris 發表於 2013-5-19 10:02

cmlee 發表於 2013-5-19 00:09 static/image/common/back.gif
Ching,
你用P記919, 升上LX86分別會有好左
係要比多d時間.

謝謝兩位ching

有興趣啊, 想學下野{:1_254:} , 可否PM一下, thx.

jimmywan_200 發表於 2013-7-30 01:06

macrochris 發表於 2013-5-19 10:02 static/image/common/back.gif
謝謝兩位ching

有興趣啊, 想學下野 , 可否PM一下, thx.

各位師兄, 我都想入部LX86 , 有無話邊度買好?

cth516 發表於 2013-7-30 06:42

我都後悔冇買86,買咗56
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: LX86或等等?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。