eric0719 發表於 2013-5-28 10:39

最近入了個OKE 卡拉ok 點歌機! D 歌非常新! 有部份新歌仲1080P MV! 而且內裡D歌聲音好好! 而且可以用iPhone / iPad 點歌, 方便到極! 强烈推介! 屋企即時變了K 房一般!

aalun22 發表於 2013-5-28 11:49

eric0719 發表於 2013-5-28 10:39 static/image/common/back.gif
最近入了個OKE 卡拉ok 點歌機! D 歌非常新! 有部份新歌仲1080P MV! 而且內裡D歌聲音好好! 而且可以用iPhone ...

ching 部OKE 卡拉ok 機要點樣駁?
用KEF喇叭唱K?
會吾會唱爆KEF架{:6_121:} ?

xyeungx 發表於 2013-5-28 11:50

請問師兄部 OKE 在那裡買? 同埋裡面有冇d 舊歌經典金曲之類? 因家中兩老都會時常唱~{:8_397:} 新歌又點樣update?

eric0719 發表於 2013-5-28 13:30

部機在SSP 買! 可以update! 舊歌有好多! e.g. ?張學友差不多全齊! 仲要是原裝 MTV ! 甚至粵曲都有! (我媽鍾意唱) , 見到4大天王D MV , 好有讀書時的一班同學去唱k的感覺law!

至於用 kef 唱K......我之前都是用對KEF XQ5 座地來唱, 唱了幾年都無事, 我唸ok 呱! 屋企無可能放多對speaker 來唱K了!

eric0719 發表於 2013-5-28 13:38

aalun22 發表於 2013-5-28 11:49 static/image/common/back.gif
ching 部OKE 卡拉ok 機要點樣駁?
用KEF喇叭唱K?
會吾會唱爆KEF架 ?

部 OKE 行 hdmi 1080P, 直落我部onkyo 5010, 聲畫是hdmi 行digital 出, amp 行 direct mode, then perout 去我部 Krell s550i (bypass mode), 好鬼好聲!

講多少少, 部機是在SSP "瓦哥" 度買! 呢部點歌機堅好用! 我之前都有部大陸點歌機, 但用過後發現完全唔好用! D video 質素好參差, 有時仲出簡體字!{:6_200:} D 聲好多時是mp3 format, 衰聲到爆!!!{:6_199:} 最麻煩是走埋個mon度選歌! 現在可以用ipad 選, 方便自己又方便朋友!

ptuak47 發表於 2013-5-28 13:50

eric0719 發表於 2013-5-28 13:38 static/image/common/back.gif
部 OKE 行 hdmi 1080P, 直落我部onkyo 5010, 聲畫是hdmi 行digital 出, amp 行 direct mode, then perout ...

C-Hing 這部點歌機貴不貴,我都整返部玩下?

eric0719 發表於 2013-5-28 13:55

ptuak47 發表於 2013-5-28 13:50 static/image/common/back.gif
C-Hing 這部點歌機貴不貴,我都整返部玩下?

我覺得貴! 要過萬! 但我之前用緊部大陸野都要6k, 一路用就一路鬧!
呢部OKE 個個朋友唱完都讚! 我就好滿意了! 一分錢一分貨吧!

siuping 發表於 2013-5-28 14:25

eric0719 發表於 2013-5-28 13:38 static/image/common/back.gif
部 OKE 行 hdmi 1080P, 直落我部onkyo 5010, 聲畫是hdmi 行digital 出, amp 行 direct mode, then perout ...

即係行 2.0 only ?

nippon 發表於 2013-5-28 16:45

eric0719 發表於 2013-5-28 13:55 static/image/common/back.gif
我覺得貴! 要過萬! 但我之前用緊部大陸野都要6k, 一路用就一路鬧!
呢部OKE 個個朋友唱完都讚! 我就好滿 ...

C-hing, 請問一萬元包幾多首歌 (Hard disk幾多G) ,可否影張机背相睇睇呀! Thanks !

pisces 發表於 2013-5-28 17:59

請問師兄投影用咩hdmi cable同埋幾長,可以告訴埋價錢嗎,謝謝
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 男人的浪漫! 我要唱K! ( P.6 加了mic相及點歌機相)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。