patkwok 發表於 2013-5-11 10:38

calcal 發表於 2013-5-11 00:13
好進取的價錢!

過萬既價錢
double ak100個價
配咩耳機先岩呢?

Ninewest 發表於 2013-5-11 14:20

whitefang 發表於 2013-5-11 10:08 static/image/common/back.gif
推力, 伸延和厚聲這些提升和rwak100很似, 而且ak120應該會仲好過rwak100, 好期待呢 ...

Ching u better wait for rwak120~~~

whitefang 發表於 2013-5-11 14:50

Ninewest 發表於 2013-5-11 14:20 static/image/common/back.gif
Ching u better wait for rwak120~~~

從spec來看AK120 已經無必要mod了

muffy 發表於 2013-5-13 09:25

$10800呢個價錢真係有點而卻步....
買到AK100+MOD埋+買多對耳機都重得

Jerry_Banana 發表於 2013-5-13 15:54

我自己一路用開Kenwood D9 + UE11pro,
上月去鋪頭試聽AK100, 聽了15-20分鐘,然後跟店員說:「麻煩你!」,心裏覺得不值這個價,
昨天再去聽AK120,又係聽了15-20分鐘,然後跟店員說:「麻煩你....................給我一台新的!」{:1_352:}

muffy 發表於 2013-5-13 16:22

Jerry_Banana 發表於 2013-5-13 15:54 static/image/common/back.gif
上月去鋪頭試聽AK100, 聽了15-20分鐘,然後跟店員說:「麻煩你!」 ...

師兄不如分享多D啦!!!

hiyori 發表於 2013-5-13 18:39

Jerry_Banana 發表於 2013-5-13 15:54 static/image/common/back.gif
上月去鋪頭試聽AK100, 聽了15-20分鐘,然後跟店員說:「麻煩你!」 ...

師兄你你簡單既兩句已經非同小可咁毒
就等師兄分享同d9既分別來送我(地)一程(去敗家)

titus614 發表於 2013-5-13 18:40

真係呀...我都係用Kenwood D9好耐 , 好有衝動想試下AK120如果啱聽都想買, 師兄喺邊有得試下呢 ? 你覺得同AK100比改進都好大嗎 ? ~~Thx!!

c.m. 發表於 2013-5-13 22:39

唉~又要儲錢{:6_223:}

Jerry_Banana 發表於 2013-5-13 23:14

續上一偏:
在這個時候,不幸的事件發生••••••
店員:「先生對不起,第一批二十多部已經完售了,如果買要先下訂••••」,
心想WTF,成萬部機都可以咁快冇貨,勁!

今天下午突然收入到店員的電話,話特別為我「搶」了一部回來,
我當然二話不說在放工時間接了回家。

開箱圖就沒有了〜〜
想先直接說缺點•••入歌速道很慢••••5.5mb/s

聲音方面一開聲試聽Kokia,背景很靜很黑,女聲表現在D9同一level,
不過低頻完全唔得,痴埋一舊及過量•••

看head-fi的post話新開會這樣,所以先用PAD的run-in碟run了一個多小時••••
低頻好返好多,聲音的表現絶對有超越D9的趨向••••

讓我今晚先幫它run-in,明天再比較{:1_352:}
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: Astell & Kern 120

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。