hiyori 發表於 2013-6-4 12:24

googleli 發表於 2013-6-4 12:06 static/image/common/back.gif
強烈建議大家俾得呢個價錢的話就不如俾多少少直上custom

googleli兄是覺得custom的優勢在…?

keigor 發表於 2013-6-6 23:14

{:6_193:}{:6_193:}正wor!

muffy 發表於 2013-6-7 13:00

hiyori 發表於 2013-6-4 12:24 static/image/common/back.gif
googleli兄是覺得custom的優勢在…?

其實我覺得CM好似過分被神化....
最近經常聽到人話呢個價錢不如直上CM....等等....
我自己就覺得其實CM最大特點係戴得更入更fit (尤其當我用盡全力將D CM demo隊到最入), 而聲音好大機會因為戴得好左所以感覺上有好大既提升
其實好多IEM亦都非常好, 我最喜歡既幾對包括IE800, TG334, F111IS, 同埋最近既新寵 One plus two, 反而我自己就無玩CM, 一黎怕麻煩, 二黎唔想等, 三黎好難放
我絕非話CM唔好, 而係唔同野針對既Market唔同
就好似SE846, 我未買One Plus Two前都幾乎去左落訂, 我絕對相信Shure有唔少Fans寧願玩呢對都唔玩CM, 當中一定有佢地既道理~

t1174 發表於 2013-6-7 18:33

聽說,cm 密度比一般iem 密好多,原因可能就是同 846 相反,filter 同轉節小,加上冇耳棉或耳膠吸音,因而有至直接透明。

不過我沒玩 cm. iem 也是等老舊的 ie8. 以上只是聽說........

muffy 發表於 2013-6-7 18:39

t1174 發表於 2013-6-7 18:33 static/image/common/back.gif
聽說,cm 密度比一般iem 密好多,原因可能就是同 846 相反,filter 同轉節小,加上冇耳棉或耳膠吸音,因而 ...

密度方面可以挑戰下334, 我覺得334密度非常高

Fell 發表於 2013-6-7 19:34

muffy 發表於 2013-6-7 18:39 static/image/common/back.gif
密度方面可以挑戰下334, 我覺得334密度非常高

咁想請問下ching高密度的iem仲有d咩呢?
實在唔太喜歡334好厚的人聲

tomato75444 發表於 2013-6-7 19:55

k3003

muffy 發表於 2013-6-8 09:14

Fell 發表於 2013-6-7 19:34 static/image/common/back.gif
咁想請問下ching高密度的iem仲有d咩呢?
實在唔太喜歡334好厚的人聲

講真我玩過既其他IEM, 密度高既真係唔多
等其他師兄們提議

guppyguppyguppy 發表於 2013-6-16 21:57

日本阿馬遜已經有售, 售價為90,718YEN

http://www.amazon.co.jp/SHURE-SE846CL-A-%E3%82%A4%E3%83%B3%E3%83%8A%E3%83%BC%E3%82%A4%E3%83%A4%E3%83%95%E3%82%A9%E3%83%B3-%E3%82%AF%E3%83%AA%E3%82%A2%E3%82%AB%E3%83%A9%E3%83%BC/dp/B00D8UFN0Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1371390974&sr=8-1&keywords=se846

spanley76 發表於 2013-6-17 10:48

muffy 發表於 2013-6-8 09:14 static/image/common/back.gif
講真我玩過既其他IEM, 密度高既真係唔多
等其他師兄們提議

銅獸密度好高 {:1_343:} 但係聲底厚
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: SHURE SE846 [開箱了]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。