pantaron 發表於 2013-5-8 12:13

MARANTZ SR7007 少少用後感+問題

上星期膽粗粗去買左LS50 + Marantz SR7007, replace 左原來onkyo ,原來嘅surround +sub 仔唔用,留低左3隻micropod。

買左d cheap 線接先左LS50 + Marantz SR7007,用佢個內置media player 入nas 聽歌,開隻胡琳聽左10mins

人聲真係好好多,音樂更加清晰,{:6_125:} 。開左套avengers 睇,用2.0出stero 都接受到wor。

之後去買左線加腳架接埋3隻micropod ,set ls50做front RL,micropod 做中置加surround RL,效果比想像中好。

其實都係純粹sharing,我取向比較怪,真係聽得歌泥又想睇少少bluray,就係有少少唔like個sub 仔,可能我未試過高質量嘅sub仔

圖中其中兩隻micropod 去左後面做surround 啦。

sr7007 感覺好新奇,個7入3出幾好用,有時出埋另一隻mon 係飯廳睇波打機都得。又無咩比你set,係用到spotify幾好。

想問其實係咪可以分zone a b ?諗諗吓想買多兩隻minipod 做front RL {:6_134:} 定係入多隻ls50 做中置?{:6_174:}

jcpajero 發表於 2013-5-8 12:18

{:6_195:}近排好多人入sr7007返來玩

pinkspider 發表於 2013-5-8 15:10

呢期馬仔好紅喎{:6_195:}
Ching 原本onkyo 係乜model??

pantaron 發表於 2013-5-8 15:35

pinkspider 發表於 2013-5-8 15:10 static/image/common/back.gif
呢期馬仔好紅喎
Ching 原本onkyo 係乜model??

606{:8_374:}

pinkspider 發表於 2013-5-8 16:21

606 上 7007 一定進步唔少啦{:9_404:}

louis001 發表於 2013-5-8 19:19

中間咁大個位 不如正正經經買隻KEF 中置返黎好過啦師兄 真係超正 LS-50 {:6_193:}

blackcolor 發表於 2013-5-8 19:38

咩價位?我都諗緊 av amp 轉唔轉馬仔?{:1_332:}

onkyo 都唔係路架!{:1_250:}

poetrypoon 發表於 2013-5-8 19:45

突然間安仔 amp 好多人投訴, 而馬仔 amp 就抬頭. 一向享 76 好小人提用馬仔 amp. 身為馬仔 amp fans. 感覺實在是 ...

mantam121 發表於 2013-5-8 20:02

睇戲有70%對白同音效都係由中置喇叭出,比前置更重要,所以好值得投資,買番LS50,一定無錯.
至於Sub仔.....跟本就係AV既靈魂,可以帶你更加投入到睇戲時既氣芬.你睇幾多師兄們玩兩隻,甚至四隻就知.{:6_222:}

pantaron 發表於 2013-5-9 12:12

louis001 發表於 2013-5-8 19:19 static/image/common/back.gif
中間咁大個位 不如正正經經買隻KEF 中置返黎好過啦師兄 真係超正 LS-50   ...

{:8_389:}我等緊你e句
頁: [1] 2
查看完整版本: MARANTZ SR7007 少少用後感+問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。