montoya 發表於 2013-5-5 23:50

plnl88 發表於 2013-5-5 22:34 static/image/common/back.gif
呢個發現真有趣。 畫面 AQ Pearl 同 WW PE 差不多。

師兄,小弟建議你搵

係電腦出黎係有分別, 用93出, 可以話5條一樣, 你話有唔有趣? 實情我係咁試:套戲PLAY到一個位按暫停, 拍一幅照, 著住機拔線再插第二條再影, 如此類推影晒4條, 影出黎4條係冇分別

圖在這:https://www.dropbox.com/s/p555hzzeadp6fa8/HDMI.zip

plnl88 發表於 2013-5-6 00:36

montoya 發表於 2013-5-5 23:50 static/image/common/back.gif
係電腦出黎係有分別, 用93出, 可以話5條一樣, 你話有唔有趣? 實情我係咁試:套戲PLAY到一個位按暫停, 拍 ...

其實 93 video 個部份真係麻麻。
所以咪建議師兄借部換左 fuse 的 93 再試一次,睇睇有無分別。

montoya 發表於 2013-5-6 01:07

plnl88 發表於 2013-5-6 00:36 static/image/common/back.gif
其實 93 video 個部份真係麻麻。
所以咪建議師兄借部換左 fuse 的 93 再試一次,睇睇有無分別。 ...

了解了解, 因為相機我借友人的, 同埋我剩係影得雷神傾計戈度, 跟住部相機冇電了, 本諗住影多幾段或影多套戲再比較的, 加上我影93戈段又有D暗, 對比唔明顯正常吧, 啱啱我都走去試左一試IRON MAN2, 戈個金屬色真係唔同感覺, 同埋音效效果差好遠, 細緻, 分析力, 飽滿好多!! 由其係SURROUND聽多好多野{:8_403:}

louis001 發表於 2013-5-6 01:08

montoya 發表於 2013-5-5 23:50 static/image/common/back.gif
係電腦出黎係有分別, 用93出, 可以話5條一樣, 你話有唔有趣? 實情我係咁試:套戲PLAY到一個位按暫停, 拍 ...

請問師兄係93直出電視定係經AMP 再出電視 {:6_182:}用HDMI 1 定 HDMI2 直出{:6_141:}
我今日都試過3條HDMI (主要係試聲 ) 但出黎畫面都真係會有分別架喎

montoya 發表於 2013-5-6 01:17

louis001 發表於 2013-5-6 01:08 static/image/common/back.gif
請問師兄係93直出電視定係經AMP 再出電視   用HDMI 1 定 HDMI2 直出
我今日都試過3條 ...

由93個HDMI1直接去投影個HDMI1去試的, 同埋我懷疑點解會一樣, 頭先試完IRON MAN2同功夫熊貓得到結理就係, 就咁拔線再換呢, 佢個VIDEO OUTPUT 個SOURCES應該係未調整的, 按PLAY起碼LOAD5,6秒先有聲有D反應咁....其實我大意左, 換左線應該按上一步,下一步或RESET一下佢個SOURCES先會準確D, 係93上就咁拔插影拔插影冇效果係正常的吧...遲下我再試真D影翻幾輯照再上黎大家研究!{:8_374:}

bigair 發表於 2013-5-6 02:45

我適應力強,是旦一條我都收貨,但當然都想好聲啦{:6_174:}
師兄的心機真係值得敬佩{:6_193:}
多口問一下,係咪全部相用同一光圈快門wb黎影架?

montoya 發表於 2013-5-6 09:40

bigair 發表於 2013-5-6 02:45 static/image/common/back.gif
我適應力強,是旦一條我都收貨,但當然都想好聲啦
師兄的心機真係值得敬佩
多口問一下, ...

係, 用A MODE F11 SET死個對焦咁去影{:6_182:}

vcom 發表於 2013-5-6 10:47

ching真係有心有力!{:6_193:}

bigair 發表於 2013-5-6 12:59

montoya 發表於 2013-5-6 09:40 static/image/common/back.gif
係, 用A MODE F11 SET死個對焦咁去影

白平衡呢?用auto?

montoya 發表於 2013-5-7 00:32

bigair 發表於 2013-5-6 12:59 static/image/common/back.gif
白平衡呢?用auto?

好似係, 其實我都唔太識玩{:8_374:}
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: AQ & WW HDMI 畫面大比拼 (已添加大圖載點)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。