mick_8888 發表於 2013-5-4 20:51

xxijixx 發表於 2013-5-4 20:45 static/image/common/back.gif
我用以前無iDTV到有iDTV兩部都無黑屏,底板係08年時期
VGA同HDMI都無事,係用HDMI D字會蒙D但畫就靚D暢順D
...

樓主用咗VGA輸出再擴展到1920x1080所以產生黑屏現象.

xxijixx 發表於 2013-5-4 21:06

athrunho 發表於 2013-5-4 20:36 static/image/common/back.gif
其實我唔係好識睇...介唔介幫我搵搵佢d視頻輸出係點....因為我係電腦白痴,分又未識分....過幾日想到樓下電 ...

ching電腦咩牌子,係内置顯視卡還是獨立

louis001 發表於 2013-5-4 21:25

athrunho 發表於 2013-5-4 20:36 static/image/common/back.gif
其實我唔係好識睇...介唔介幫我搵搵佢d視頻輸出係點....因為我係電腦白痴,分又未識分....過幾日想到樓下電 ...

師兄不如換張好的既display card 可以用HDMI 直出AMP 或電視
好以我用個張MSI R5750 都可以出到DTS-HD 7.1 同1080P {:6_182:}

vcom 發表於 2013-5-4 21:36

買張display card 支援HDMI output 就應該無問題,只要部電腦可以加咭就得。

keke323 發表於 2013-5-4 23:54

我試過用部 42" 來做過電腦 mon 咁用(用 hdmi ).....但所有尺寸字體都唔關部電視事....
完全係你部腦點 set {:6_238:}

louis001 發表於 2013-5-5 00:59

keke323 發表於 2013-5-4 23:54 static/image/common/back.gif
我試過用部 42" 來做過電腦 mon 咁用(用 hdmi ).....但所有尺寸字體都唔關部電視事....
完全係你部腦點 set ...

我今日試過上網youtube 搵老變4HD 的吹拿黎試過
聲畫都唔錯 開左部AMP 的音效黎試 都不知幾爆得 {:6_176:}

keke323 發表於 2013-5-5 01:13

louis001 發表於 2013-5-5 00:59 static/image/common/back.gif
我今日試過上網youtube 搵老變4HD 的吹拿黎試過
聲畫都唔錯 開左部AMP 的音效黎試 都不知幾爆得 {:6_176: ...

呢樣真係未試過....可能因為用電腦上網睇戲我無乜要求掛 {:6_138:}

hin5509 發表於 2013-5-5 01:20

你張係咩DISPLAY咭??

louis001 發表於 2013-5-5 01:23

keke323 發表於 2013-5-5 01:13 static/image/common/back.gif
呢樣真係未試過....可能因為用電腦上網睇戲我無乜要求掛

冇架而家多過選擇幫屋企人上網睇返的劇唔駛係電腦睇得咁辛苦
多過選擇 我今日試過久石讓個HD 演唱會 聲畫真係一的都唔差 {:6_193:}
HD 1080P

http://www.youtube.com/watch?v=ojUUBoddvOo

keke323 發表於 2013-5-5 01:26

louis001 發表於 2013-5-5 01:23 static/image/common/back.gif
冇架而家多過選擇幫屋企人上網睇返的劇唔駛係電腦睇得咁辛苦
多過選擇 我今日試過久石讓個HD 演唱會 聲畫 ...

我上 youtube 最多睇下 少時 d 1080p MV {:6_138:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 想問問電腦駁電視既有關事宜

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。