calbee1128 發表於 2013-5-17 10:57

patkwok 發表於 2013-5-17 08:14 static/image/common/back.gif
535宜家街價最平幾多錢到呢?

師兄,我喺灣仔電腦城2樓某大耳機店買 $#)﹪)

calbee1128 發表於 2013-5-22 11:06

小弟琴日都入左陪ipc{:6_193:} , 而家等緊送貨 , 想問吓師兄們有咩好amp推介吓?

guppyguppyguppy 發表於 2013-5-23 12:58

Ipc 要用dac 才有好聲

calbee1128 發表於 2013-5-24 00:46

guppyguppyguppy 發表於 2013-5-23 12:58 static/image/common/back.gif
Ipc 要用dac 才有好聲

師兄咁有咩好介紹{:9_427:}
請問Fiio E17 得唔得, 小弟只聽女聲,極少聽男聲, 咩歌都聽,希望低頻好啲,有力啲

hiyori 發表於 2013-5-24 12:20

calbee1128 發表於 2013-5-24 00:46 static/image/common/back.gif
師兄咁有咩好介紹
請問Fiio E17 得唔得, 小弟只聽女聲,極少聽男聲, 咩歌都聽,希望低頻好啲 ...

calbee兄有無話預算幾多錢?
e17就未必夾到師兄要求啦

calbee1128 發表於 2013-5-24 12:28

hiyori 發表於 2013-5-24 12:20 static/image/common/back.gif
calbee兄有無話預算幾多錢?
e17就未必夾到師兄要求啦

最好 under 1500 {:6_192:}

hiyori 發表於 2013-5-24 12:41

calbee1128 發表於 2013-5-24 12:28 static/image/common/back.gif
最好 under 1500

1500左右可以考慮下jdslabs 部新機c5

http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=70

c5係取代左之前評價相當唔錯既c421,一樣有bass boost,記憶中香港有店家引入過c421同jdslabs其他野,師兄可以去聽聽係咪自己杯茶

calbee1128 發表於 2013-5-24 13:24

hiyori 發表於 2013-5-24 12:41 static/image/common/back.gif
1500左右可以考慮下jdslabs 部新機c5

唔該晒{:6_193:} 師兄, 我去搵吓邊到有先{:6_195:}
仲有其他介紹吓嗎

ckikin 發表於 2013-5-24 16:22

不用咁快考慮買耳擴或dac
shure各型號都幾易推,先試試用ipc直推,看看效果如何才決定。
有時耳擴可能會突顯ipc的底燥,加左可能適得其反。

calbee1128 發表於 2013-5-25 11:36

聽左幾日ipc + 535 初步感覺只能講分音好好, 低頻唔夠{:6_204:} 可能我木耳,或者要再煲煲
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: SHURE 425 大家點睇?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。