斯路 發表於 2013-5-9 10:30

MakCato 發表於 2013-5-9 02:21 static/image/common/back.gif
其實改善的還不少
其中一個是DSD播放不過連同USB DAC的功能一樣...都要等Firmware解放
電池部分也配合DAC設 ...

見Cato兄咁講
期待度大大增高呢
希望快d有得試{:1_263:}

t1174 發表於 2013-5-9 14:10

Cato,

想問下 AK 機是 support 藍牙3.0 的。 但實在有乜用呢?

muffy 發表於 2013-5-9 14:39

身為AK100既用家, 對呢部AK120都真係幾期待
最好可以trade-in la...

sw69 發表於 2013-5-9 14:57

t1174 發表於 2013-5-9 14:10 static/image/common/back.gif
Cato,

想問下 AK 機是 support 藍牙3.0 的。 但實在有乜用呢?

it can connect to your mobile phone , when u got a call , music will stop, caller's no. will show on ak100 screen,
but still need to answer with your phone, a little bit stupid at least u will not miss the call.

MakCato 發表於 2013-5-9 15:15

Thx sw69
設計上仲可以做播放
另外之後仲會有藍牙remote...同埋其他AK120用既藍牙配套(操作或聆聽用既都有)

t1174 發表於 2013-5-9 15:30

call id display 又真是冇乜用,但會 stop 都叫有用冇咁易 miss call. 當然,如果是食 headset 可以用來當 bt headset 就正啦!

t1174 發表於 2013-5-10 12:36

whitefang 發表於 2013-5-9 00:31 static/image/common/back.gif
唔會
只是歐美的定價痴線 AK100 也要699euro... 亞洲區買AK100一般平很多
定價是AK100一倍左右, 可能8k吧 ...

http://www.avbuzz.com/audio-video/201305/ak120/0.htm

BINGO, 要過萬呢~
699 EURO 的確是歐洲貴了, 但要知香港D所謂 MIK 也 56XX. 唔係前代理個 4650 啦. 所以 DOUBLE 就過硬萬啦, 唔過萬一已經偷笑呢.

PS. 當然重有實價問題. 但這是消息同牙力相關, 自問就冇了.

whitefang 發表於 2013-5-10 12:51

t1174 發表於 2013-5-10 12:36 static/image/common/back.gif
http://www.avbuzz.com/audio-video/201305/ak120/0.htm

BINGO, 要過萬呢~

聽講係HK 買 AK100只是 4K.. 詳細係邊我就唔知了
依家YEN低, 係日本買兌返甚至只係3800

定價當然是過萬, 但我pretty sure實價唔駛
我期望可以under $1200美金買到...

t1174 發表於 2013-5-10 13:37

大陸也人仔3999 WOR, 就是有DISCOURT, HKD4K頭唔多可能吧. 4K尾都有D可能(大陸水)

可能日本重平dd 吧. 但港行.....問問cato 了.

vivibo 發表於 2013-5-10 23:24

今日問左價了要$10,800!!!
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: [已證實新機]日本春HP祭2013 Iriver 會展出新產品AK120

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。