ce_tkk 發表於 2013-4-29 23:16

KEF E305開箱 (另加新手AV入門組合)

小弟新手一名,第一次發帖,請大家多多指教~~
唔講咁多,直接去圖

真係好開心,擁有自己第一套家庭組合

個中置只可以做中置,不可用作l/r/sl/sr

值得留意個joint 位,
因為唔係完全ball joint,
所以set後置時如果想向住皇帝位會比較麻煩

edlsang 發表於 2013-4-29 23:21

嘩 ! Ching 果然速戰速決 !{:6_193:}

blackcolor 發表於 2013-4-29 23:24

{:6_193:}

配埋 stand 仲正!

ce_tkk 發表於 2013-4-29 23:26

見到上面最後幅圖
如果想個後置向住皇帝位真係有d難攪
(即係要斜斜地set)
但這角度不是kef說明書所建議的

用左inakustik star線

前置(我真係好鍾意我部電視架~~)

AV超級新手,大家可以俾多d意見
多謝大家支持

pinkspider 發表於 2013-4-29 23:31

最新出品{:6_193:}

ce_tkk 發表於 2013-4-29 23:34

仲有佢丫~~
BD好幫手~

Baaaaa 發表於 2013-4-29 23:39

果真快手呀,Ching{:6_193:} {:6_193:} {:6_193:}

littlesweet 發表於 2013-4-29 23:43

ching, 請問聽歌, 睇戲如何?

AC628 發表於 2013-4-30 00:01

{:6_195:}{:6_196:}Ching, 請問底座喇叭線個窿直徑有幾大, 用粗D既喇叭線會吾會穿吾過? 謝謝Ching

ce_tkk 發表於 2013-4-30 00:40

寫寫下hang左機{:6_206:}

再寫.....{:6_197:}

試左phantom of the opera 25th royal albert hall
(Phantom of the opera/ Music of the Night/ ALL I ask of you, etc)
整體感覺︰
高音上到(我部sony hx850之前播已經上唔到...拆哂)
有順滑的感覺, 高音加震音好正
管弦樂有正路表現

試左kung fu panda
整體感覺︰
大豹一段鎖鏈聲清翠實在
弓箭聲由小到大,表現清楚
十仔雖然8吋, 但有力, 可以震到梳化上我同老婆{:6_192:}

試左duo eason chan
整體感覺︰現場係非常非常之好.....
好大可能由於「Q」技術~~

試左the perfect sound 2011 av show hk
整體感覺︰
好舒服,冇咩defects

我仲要時間慢慢較部amp 同tune in個e305
但比我預期其實已經好掂(唔會輸比3005se)
整體偏「柔」
雖然我自己鍾意睇戲多d,
但出音樂會較好少少
以衣個「價錢」{:6_183:} 算係低玩
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: KEF E305開箱 (另加新手AV入門組合)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。