szetojason 發表於 2013-4-21 01:22

幾十蚊粒新德克屎KO左粒IP2鈀屎

之前睇左另一個成日開班教整膽機果個FORUM某post(我估好D師兄都估到係边個台)某師父都用新德克屎.咁我就上網淘左2粒新德克屎(佢話4N純 銀)比部DAC同膽前.原本己經用緊IP2鈀',真係估唔到聽左幾首歌己經發覺分析力好左.聽多左野, 人聲同樂器都好過IP2鈀,唯一就係低音少左DD。不過買之前都知.咁我就再把后級 跟机屎換上IP2鈀屎.個低音即刻返來.感覺仲大力左。真係估唔到幾十蚊国貨可以KO幾百蚊名廠野。不過廠家只有20mm2A同6A。此屎係高音亮麗型,聽鋼琴好正。用問我比LlNK,上淘X最多人買果間就得

plnl88 發表於 2013-4-21 01:34

睇黎又有新野玩了。淘支 2A 返黎試下先。{:6_178:}
可惜無 25mm 13A,
唔知可否 KO 支 鉑金屎呢 ?{:6_141:}

szetojason 發表於 2013-4-21 01:47

哈哈!我都估你實係第一個回帖。KO到鈀已經係超超超級超值.試畫汁就交比你啦。佢都講明係比cdp同前級用

plnl88 發表於 2013-4-21 02:22

szetojason 發表於 2013-4-21 01:47 static/image/common/back.gif
哈哈!我都估你實係第一個回帖。KO到鈀已經係超超超級超值.試畫汁就交比你啦。佢都講明係比cdp同前級用 ...

試唔到畫汁了。都無 13A。
淘兩支 2A 泊落隻 CDT 玩 PK 就得。
銀的高音亮麗過支鈀 都正常。
我泊支 IP classic fuse (銀) 落部怪獸時,
都覺 classic 的高音亮麗,可惜個音場比較薄,同無乜 Bass。
同你上面講的差不多。銀的特性又真係少 D bass。
司徒你講到咁正,都值得試下。

szetojason 發表於 2013-4-21 02:34

plnl88 发表于 2013-4-21 02:22 static/image/common/back.gif

試唔到畫汁了。都無 13A。
淘兩支 2A 泊落隻 CDT 玩 PK 就得。
銀的高音亮麗過支鈀 都正常。
我泊支 IP classic fuse (銀) 落部怪獸時,
都覺 classic

2A都應該啱BDP用

plnl88 發表於 2013-4-21 02:38

szetojason 發表於 2013-4-21 02:34 static/image/common/back.gif
2A都應該啱BDP用

要睇機的。
93 - 3A
95 - 5A
05FD - 4A
無隻岩。{:6_180:}

szetojason 發表於 2013-4-21 03:10

哦...

corolladv 發表於 2013-4-21 08:58

禁正,值得一試。{:6_190:}

leojai 發表於 2013-4-21 09:22

ching有另一隻再貴d,金銀做兩極,都唔錯.但係20mm比較難換.

szetojason 發表於 2013-4-21 10:54

leojai 发表于 2013-4-21 09:22 static/image/common/back.gif
ching有另一隻再貴d,金銀做兩極,都唔錯.但係20mm比較難換.

ching,同是新德克嗎?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 幾十蚊粒新德克屎KO左粒IP2鈀屎

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。