ccovince 發表於 2013-4-20 14:18

入左對B&W 685 揀AV AMP P記 VSX-822-K 定M仔 NR1403好><

電視 SONY KDL 46NX 720
最近入左對B&W 685 (中置後置低音都有舊既用住先)

想買部入門AV AMP$3-4K玩下先
聽歌60% 睇戲40% 睇電視都打算用佢出聲

諗緊 P記 VSX-822-K 定M仔 NR1403

呢兩部推B&W 685 會吃力嗎? 佢地淨係有標6歐母 擴阻輸出,
但B&W標建議用25W-100W 8歐母 AMP 新手唔係好明個分別 推8歐母會得返幾多W ><

VSX822-K 又有得玩下AIR PLAY 播歌 但M記聽歌又正D(低階唔知有無呢個優勢) 但又出力細D {:1_255:}
求教師兄們俾D意見小弟~ THXXX

ccovince 發表於 2013-4-20 19:41

{:1_323:}

ccovince 發表於 2013-4-24 03:30

{:1_247:}

shc34 發表於 2013-4-26 14:49

我用緊部馬仔NR1402 (配POLKAUDIO喇叭)
聽歌好滿意, 唔會後悔{:1_352:}
照計NR1403應該3K樓下會買得到
P記未用過, 俾唔到意見

ccovince 發表於 2013-4-28 01:23

shc34 發表於 2013-4-26 14:49 static/image/common/back.gif
我用緊部馬仔NR1402 (配POLKAUDIO喇叭)
聽歌好滿意, 唔會後悔
照計NR1403應該3K樓下會買得到

THXX CHING你分享{:1_255:} 睇左幾日發現馬仔1403夾685...力水好似幾不足.....><而家都唔知點揀好

louis001 發表於 2013-4-28 01:29

ccovince 發表於 2013-4-28 01:23 static/image/common/back.gif
THXX CHING你分享 睇左幾日發現馬仔1403夾685...力水好似幾不足.....>

其實安橋616 & 626 應該都OK喎入門黎講 師兄點解唔考慮{:6_141:}

gikifk 發表於 2013-4-28 11:36

如果想好D....................應該買安橋818

gikifk 發表於 2013-4-28 11:38

最少都買 717 喇

depeche_lam 發表於 2013-4-28 11:46

B&W 好難推...要買部高級小小

poetrypoon 發表於 2013-4-28 11:59

我是馬仔 amp fans. 1403 一定唔夠力. 重要好唔夠果隻. 加硬後級 ... 買 p 記應該都唔夠力, 但應該好好多.
頁: [1] 2
查看完整版本: 入左對B&W 685 揀AV AMP P記 VSX-822-K 定M仔 NR1403好><

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。