paulonmi 發表於 2013-4-18 00:48

edlsang 發表於 2013-4-18 00:33 static/image/common/back.gif
Ching 用緊什麼品牌 5.1 speaker?

klipsch rb61 llrc52 llrs42 ll onkyo 818   剛玩音響新首 套音響買了個幾月
重低音kef 已6年發揮唔到效果

paulonmi 發表於 2013-4-18 00:57

ching 請教我都找緊重低音 想出隻sunfire hrs10 聽空間大約130呎 10寸 ok嗎

edlsang 發表於 2013-4-18 00:59

paulonmi 發表於 2013-4-18 00:48 static/image/common/back.gif
klipsch rb61 llrc52 llrs42 ll onkyo 818   剛玩音響新首 套音響買了個幾月
重低音kef 已6年發揮 ...

咁 Ching 就係時候 upgrade Subwoofer la !

paulonmi 發表於 2013-4-18 01:01

上得多76中左毒{:6_229:}

paulonmi 發表於 2013-4-18 01:08

線已留左Front Heigh但唔知搵咩型號 心目中想 Micropod SE    rb41 ll    kef 301

cth516 發表於 2013-4-18 01:11

Soul of AV ..... is Subwoofer, 2nd is ..... Center Speaker !

paulonmi 發表於 2013-4-18 01:13

cth516 發表於 2013-4-18 01:11 static/image/common/back.gif
Soul of AV ..... is Subwoofer, 2nd is ..... Center Speaker !

明日唔該晒ching

cth516 發表於 2013-4-18 01:15

paulonmi 發表於 2013-4-18 01:13 static/image/common/back.gif
明日唔該晒ching

You are welcome {:6_183:}

mantam121 發表於 2013-4-18 02:17

我都覺得要增強套音響既電影感同氣氛,十仔係首要重點,你睇有好多師兄都要玩雙Sub,甚至三Sub,四Sub就知道啦。

YYSKY 發表於 2013-4-18 02:26

longma 發表於 2013-4-18 00:26 static/image/common/back.gif
餵啲百零蚊的平價野,食壞胃吧……

平平地買條AQ SUB 3 餵飽佢啦,分分鐘十仔唔使換,省下幾千,唔到你唔信,

我係過來人,玩機唔玩線,只可發揮器材一半效能,買到愈貴器材使在買貴線錢愈大,

貴線材令你套系統升呢幾級,不要信乜中下價位器材使乜配咁貴線呀,side 咗條線呀等等理論,除非你唔升級,器材升級線材唔使升咁已經省下一筆,就算同新器材唔夾,你放二手都唔使點虧本,玩中下價線放出去好難有人接,太頂班又少人接喎。

以上係我玩線心得,不喜勿插。
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 升級那樣才可增加電影感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。