keroic 發表於 2013-4-13 17:08

keroic 發表於 2013-4-13 17:11

fungl 發表於 2013-4-13 17:26

認住呢幾位「毒販」....哈哈哈

fungl 發表於 2013-4-13 17:27

現場氣氛非常好,大家都好認真咁試! (整張180度先)

stjo 發表於 2013-4-13 18:18

O甘o岩我今日在大阪電器店都試部PHA-1,試了一個幾鐘頭,期間都有試其他品牌,最後都係買了PHA-1。現在充電中。

小瑟 發表於 2013-4-13 21:14

yard 發表於 2013-4-13 11:24 static/image/common/back.gif
小瑟兄可唔可以問吓Sony會唔會出番條OTG綫俾Xperia手機直駁呀

問左勒, 暫時SONY都唔會出OTG線呀~~~{:6_238:}

stjo 發表於 2013-4-13 22:37

小瑟 發表於 2013-4-13 21:14 static/image/common/back.gif
問左勒, 暫時SONY都唔會出OTG線呀~~~

Xperia手機點先用到PHA-1的dac?

tinsly 發表於 2013-4-13 22:48

今日小弟有幸出席,一個好好的活動!!!{:8_368:}

老實講,部PHA-1試過後,同大王和odin所講一樣,係一部慢熱舒服型的耳擴.{:8_376:}
因此,試完沒有一種「眼前一亮」的感覺,只聽到「呀~幾舒服呀………但無咩驚喜喎……」{:8_365:}
唯一「驚喜」係佢推力並不高,用隻MDR-1R,要推到八、九成先聽得清;連用535都要推到六成先OK.{:8_370:}
聲音質素上,真係無咩音噪,但要試真這部威力,真係要試足兩個星期先知眞章!{:6_176:}
但不過PHA-1個外型真係NO.1 !!!{:6_175:}

整個SHOW最毒到我,係隻MDR-1R{:8_362:}
雖則屋企已有HD 600和DT-880,試完MDR-1R,實力上未及前兩者,但偏欠一隻能出街用的耳筒.
MDR-1R用我本身部手提M推,啊~推四成已夠喎,正!!!{:6_234:}
於是完SHOW同老細行電器舖,話佢知想入隻MDR-1R………
…………佢隨即彈返句:「買囉~如果你捨得整搭你SET個髮型,你未買囉~」{:8_401:} ………咁畀多些少時間我考慮{:6_150:}

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:06

stjo 發表於 2013-4-13 22:37 static/image/common/back.gif
Xperia手機點先用到PHA-1的dac?

Sony 今日都有回應過,對 S-Master 的數碼解碼技術充滿信心,因此設計時就已經考慮將解碼的工作交由自己去處理。

有興趣參考以下 Sony 回應過的資料 ...
http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=154458&pid=2509326&fromuid=636

wil-wil 發表於 2013-4-13 23:08

tinsly 發表於 2013-4-13 22:48 static/image/common/back.gif
今日小弟有幸出席,一個好好的活動!!!

老實講,部PHA-1試過後,同大王和odin所講一樣,係一部慢熱舒 ...

哈 ... 你有一星期考慮,唔好浪費個優惠!!其實我都好喜歡 MDR-1R 及 XBA-40。
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: Sony PHA-1 便攜耳擴體驗日【會後討論 ~ 加入嘉賓與 Sony 分享】

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。