JKC710 發表於 2013-4-12 23:04

ropresident 發表於 2013-4-12 22:54 static/image/common/back.gif
502, 602, 1002, 1102, 1108, 1302, 1602 = 第2代
603, 803, 1203, 1603 = 第3代

都幾係野.......

603 = 160/ft

160 x 8 x 3 = 3840........{:6_125:}

ropresident 發表於 2013-4-12 23:07

JKC710 發表於 2013-4-12 23:04 static/image/common/back.gif
都幾係野.......

603 = 160/ft

有幾貴{:8_370:}
師兄你計緊係3條, 唔係兩喎~~~

montoya 發表於 2013-4-12 23:48

ropresident 發表於 2013-4-12 19:29 static/image/common/back.gif
小弟唔建議買返第2代既線, 始終第3代線唔係貴, 但係質素好好多

敢問師兄! 如果打算Double run 602 會否贏1102, 同埋對比603又點睇?{:1_347:}

ropresident 發表於 2013-4-12 23:50

montoya 發表於 2013-4-12 23:48 static/image/common/back.gif
敢問師兄! 如果打算Double run 602 會否贏1102, 同埋對比603又點睇?

603始終嬴好多, 小弟都係由1302轉去603, 603轉去double-run603, 再轉到而家1603.

JKC710 發表於 2013-4-12 23:51

ropresident 發表於 2013-4-12 23:07 static/image/common/back.gif
有幾貴
師兄你計緊係3條, 唔係兩喎~~~

貴價過我而家用緊既SFH X好多.

我諗住一換就換哂3條.

montoya 發表於 2013-4-12 23:51

ropresident 發表於 2013-4-12 23:50 static/image/common/back.gif
603始終嬴好多, 小弟都係由1302轉去603, 603轉去double-run603, 再轉到而家1603.

即係話single run 603都殺低左double run 602 !!!!!?{:6_209:}

ropresident 發表於 2013-4-12 23:54

montoya 發表於 2013-4-12 23:51 static/image/common/back.gif
即係話single run 603都殺低左double run 602 !!!!!?

有餘, 根本無得比

ropresident 發表於 2013-4-12 23:56

JKC710 發表於 2013-4-12 23:51 static/image/common/back.gif
貴價過我而家用緊既SFH X好多.

我諗住一換就換哂3條.

值得既, 小弟我換喇叭線都換左唔少, 貴過佢好多既都唔少, 但只有呢條先打動到我

montoya 發表於 2013-4-12 23:57

ropresident 發表於 2013-4-12 23:54 static/image/common/back.gif
有餘, 根本無得比

即係話唔係越粗就越勁, 反而係講線芯的質素, 但我用MK喇叭, 純爆AV, 都係建議直上603? 同埋後置用602就足夠吧?

ropresident 發表於 2013-4-13 00:08

montoya 發表於 2013-4-12 23:57 static/image/common/back.gif
即係話唔係越粗就越勁, 反而係講線芯的質素, 但我用MK喇叭, 純爆AV, 都係建議直上603? 同埋後置用602就足 ...

師兄無錯~~~~
只要有聲出, 就對喇叭線就會有要求, 只係放av用要講究速度, 爆炸力.

inakustik既線有一種特性, 速度ok, 分析力好高, 平衡. 亦可以話德國產品既一個特性.
所以放佢落2ch , 或者av都完全無問題.

不過後置就唔洗用咁貴, 602好似都要$70/尺, 如果budget容許就梗係無問題,效果仲好好tim.
如果唔係小弟會建議師兄用neotech nes-5002/5001, 質素都係上盛, 問題係平好多, 而且質素同602唔會差太遠.
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 請教MK配INAKUSTIK喇叭線的決擇?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。