billymud 發表於 2013-5-2 16:21

ADA 發表於 2013-5-2 14:08 static/image/common/back.gif
點解唔搵比利幫手?

師兄,佢兩次吩咐過我call佢喇,可惜小弟歐遊緊,下個禮拜至回龜。
急死佢、唔關我事!

ADA 發表於 2013-5-2 16:30

Oh ! Sorry 原來係我88掛掛搞錯時空. {:1_258:}

可惜我唔識整, 如果唔係都可以幫下手. {:1_258:}

billymud 發表於 2013-5-2 16:39

ADA 發表於 2013-5-2 16:30 static/image/common/back.gif
Oh ! Sorry 原來係我88掛掛搞錯時空.

可惜我唔識整, 如果唔係都可以幫下手.

師兄謙虛啦,您若肯出手拉一把,佢部OppO早已輪迴了。

billymud 發表於 2013-5-6 23:03

終於見到 Ken 師兄,同埋佢部OppO。{:1_343:}

初步物理檢查,發現common mode choke都燒左。情况不尋常,推測尚有其他元件蒙難。佢信得我過,pass部機來裡面螺絲都唔齊,真係好玩;一於係咁拆拆拆拆拆。{:1_263:}

tomtomsuccess 發表於 2013-5-7 02:05

點摩到咁大鑊呀? 係咪有嘢short咗搞成咁呀?

日本有神手加藤英, 香港有神手billy兄, 到時開估分享下, 等我地呢d初哥注意下啦。

billymud 發表於 2013-5-7 13:09

tomtomsuccess 發表於 2013-5-7 02:05 static/image/common/back.gif
點摩到咁大鑊呀? 係咪有嘢short咗搞成咁呀?

日本有神手加藤英, 香港有神手billy兄, 到時開估分享下,...

師兄客氣啦,小弟發夢都想做 "加籐英",可惜落足神油都唔足鐘。{:1_339:}
甩隻choke 出板,睇下燒成點先....

初步(樂觀)推測:C29 偶然性碰機殼,短道電流燒毀L11。L7 居後,大難不死。{:1_343:}

billymud 發表於 2013-5-11 14:26

輪 迴 。。。。 {:1_339:}
入院前

出院前

康復中

病歷留影

plnl88 發表於 2013-5-11 14:52

billymud 發表於 2013-5-11 14:26 static/image/common/back.gif
輪 迴 。。。。

太師父,唔見左個兩隻 choke 嘅?{:6_141:}

edison133 發表於 2013-5-11 17:40

勁!{:8_399:}

billymud 發表於 2013-5-11 18:39

plnl88 發表於 2013-5-11 14:52 static/image/common/back.gif
太師父,唔見左個兩隻 choke 嘅?

眼不見為淨呀、施主。   阿彌陀佛。

頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 求救...Oppo95 摩到開吾到機呀

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。