《靚妹仔》2013版《微交少女》P.4觀後噏(May We Chat)

Ygu2d45qxww

fungl 發表於 2013-4-12 09:46

I like the gold hair type....(last photo) {:8_372:}

監製:伍健雄
導演:翁子光
主演:溫碧霞、麥德和、蔚雨芯(Rainky)、李靜儀(Heidi) 、許雅婷(Kabby)、何浩文(Dominic)

《微交少女》係《靚妹仔》延續篇,溫碧霞同麥德和,將喺片中延續當年深入民心嘅角色Irene同「長樂街」Peter仔,戲中二人已各有家室,卻因仔女闖下大禍而再次聚頭。飾演溫碧霞個女、性格反叛嘅自殺少女,係新人許雅婷(Kabby),樣子甜美但同時散發叛逆冷傲風骨,好有溫碧霞嘅影子;而曾演出《喜愛夜蒲2》同《古惑仔︰江湖新秩序》嘅男子組合Bro5成員何浩文(Dominic)就飾演「長樂街」Peter仔嘅仔。同樣首次參與電影演出嘅,仲有新晉青春歌手蔚雨芯(Rainky)同少女組合Super Girls成員李靜儀(Heidi),飾演另外兩位叛逆少女。

《微交少女》講三個喺網絡世界認識嘅反叛少女,喺委靡嘅現實生活中跌踫、跌盪;迷失、墮落,佢地失落青春,同當年Irene一班靚妹仔一樣,喺唔同年代卻有著同樣不被世俗明白嘅寂寞同哀愁。

vTWjj4fU2ho

8PNvUHkqcrc

zg1VHIntp0w

fungl 發表於 2013-4-12 09:46 static/image/common/back.gif
I like the gold hair type....(last photo)

fungl 發表於 2013-6-3 14:20

{:6_127:}   Heidi{:6_128:}

CDR 發表於 2013-6-3 14:23

Rainky, 唔錯唔錯{:6_212:}{:6_193:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 《靚妹仔》2013版《微交少女》P.4觀後噏(May We Chat)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。