hiyori 發表於 2013-4-11 13:45

fong1016 發表於 2013-4-11 12:30 static/image/common/back.gif
@@!?,,,最新出品?,,,請問係動鐵定動圈??,,好似冇講到..定我睇漏左..
ching係邊度買入ge?個價錢都ok wo ...

是動圈的耳機喔

fong1016 發表於 2013-4-11 13:58

單動圈??唔知邊度可以試下尼??

fong1016 發表於 2013-4-11 13:59

kelvinhin 發表於 2013-4-11 13:23 static/image/common/back.gif
響香港格價網見到"痕完"賣!#((
Source: http://www.price.com.hk/product.php?p=151807

岩岩睇完,,原來出得幾日架咋@@!?..唔知有冇得試架尼

hiyori 發表於 2013-4-11 14:05

fong1016 發表於 2013-4-11 13:59 static/image/common/back.gif
岩岩睇完,,原來出得幾日架咋@@!?..唔知有冇得試架尼

星際灣電都見到有鋪有得試,我想應該唔少地方都會有開?

fong1016 發表於 2013-4-11 14:28

hiyori 發表於 2013-4-11 14:05 static/image/common/back.gif
星際灣電都見到有鋪有得試,我想應該唔少地方都會有開?

見佢新出,,唔知會唔會少地方有ma{:6_125:}

MakCato 發表於 2013-4-11 14:30

其實唔係無做Marketing
只係時間上有差距
Sales舖貨舖得快手
我都收到Sample機...不過未得閒寫...

hiyori 發表於 2013-4-11 16:44

MakCato 發表於 2013-4-11 14:30 static/image/common/back.gif
只係時間上有差距
Sales舖貨舖得快手

原來如此
期待cato兄的聽感報告!

orcheung2002 發表於 2013-4-11 16:44

MakCato 發表於 2013-4-11 14:30 static/image/common/back.gif
只係時間上有差距
Sales舖貨舖得快手

Hiyori Hing. Good essay. Many thanks for this to share to good things to the hi-fier lover. Thanks again.

rach 發表於 2013-4-12 01:05

我用緊m1, 覺得無論佩帶或聽感都係好舒服o既耳機, 係夾機要花點心思, 唔知s2易夾嗎?
希望有時間一試, thx report{:6_208:}

zero981210 發表於 2013-4-12 01:50

最後忍吾到手去左試機,試完之後就擺低左.......d錢

聽左幾小時,最明顯既亮點係佢既 層次分明 同 分析力,有d歌以前聽落主要聽人聲,家陣有左層次樂器就好易聽番出黎,甚至醒覺原來呢道歌既樂器係咁好聽。
小弟之前係用xba4既,換左s2我個人覺得係有所提升

不過我吾知係未戴慣定自己耳道問題,佢個機殼設計令我覺得對耳膠吾可以推得好入(我鍾意推入少少隔音好dd),唯一係用佢送既圓形comply tips先好番d,用自己手上既筒型comply tips都吾係好得(但xba4用開筒型又好冇問題ga wo),可能係個人問題only

另外有個小問題係個mic好似冇得教音量,只可以skip歌接電話,不過都真係小問題黎

暫時好滿意對s2
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: [聽感]重新定義性價比標準的破格者 - Philips Fidelio S2

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。