ahjackng 發表於 2013-4-9 13:46

Denon AH-C710 一千樓下 best buy

本身用開Sennheiser CX 880,我聽歌中低頻較多,找了很久一千樓下終於找到Denon AH-C710, 初試聲時佢低頻沉實而硬朗,是我喜歡的那種人聲係有點刺,但我已經被佢低頻表現蓋過一切, 唔駛講野比錢吧!run完兩星期後人聲比起初試時大躍進了,刺耳聲減少了低頻力度好好爆,咁既價位*(( 真係好滿意。{:1_351:}

類型:        入耳式
插頭:        3.5mm
靈敏度:        110dB/mW
最大功率:        250mW
播放頻率:        5 – 25000Hz
導線長度:        1.5m

japangirl 發表於 2013-4-9 18:21

好易花,條線唔好用。

ahjackng 發表於 2013-4-10 10:50

japangirl 發表於 2013-4-9 18:21 static/image/common/back.gif
好易花,條線唔好用。

試聲時主要是聲音行先,我好少理條線,最好就又無線又好聲不過我未遇到,接線好唔好用睇你點用既姐,至於好易花咪盡量小心d用囉。

japangirl 發表於 2013-4-10 11:54

因為黑色會自己退色,我之前用c700 銀色,denon 個logo 會唔見左。

henryctw 發表於 2013-4-10 13:36

C710係我第一對擁有既IEM,佢乜都好唯一唔好就係條線太Q長~唔用條駁線又太Q短!{:6_146:}

ahjackng 發表於 2013-4-10 14:52

henryctw 發表於 2013-4-10 13:36 static/image/common/back.gif
C710係我第一對擁有既IEM,佢乜都好唯一唔好就係條線太Q長~唔用條駁線又太Q短! ...

c710本身係短線我用來駁細小型MP3機,要駁電話或IPC放褲袋才會用條長線,如果用條短線駁電話只能手持。
其實有得比你駁長不是更加可靈活地運用嗎!

ckikin 發表於 2013-4-10 15:05

覺得天龍耳機較厚聲,音樂感重一點。

henryctw 發表於 2013-4-11 01:42

ahjackng 發表於 2013-4-10 14:52 static/image/common/back.gif
c710本身係短線我用來駁細小型MP3機,要駁電話或IPC放褲袋才會用條長線,如果用條短線駁電話只能手持。
...

真係太太太長了.....{:1_332:}
頁: [1]
查看完整版本: Denon AH-C710 一千樓下 best buy

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。