amuroman 發表於 2013-4-9 20:09

mantam121 發表於 2013-4-9 19:50 static/image/common/back.gif
睇睇
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.35.AfpYzS&id=13555582801

你都好像有750,中置如何用這個架子安装?
打横放的話,大螺絲在則面,如何安裝?
賣家說用一只大 螺絲便可以,真的夠力?喇叭不會轉嗎?

mantam121 發表於 2013-4-9 20:29

amuroman 發表於 2013-4-9 20:09 static/image/common/back.gif
你都好像有750,中置如何用這個架子安装?
打横放的話,大螺絲在則面,如何安裝?
賣家說用一只大 螺絲便可以, ...

師兄中置我都只係放在HiFi架上,不過見其他師兄係甘裝既.
(借圖)

amuroman 發表於 2013-4-9 20:42

mantam121 發表於 2013-4-9 20:29 static/image/common/back.gif
(借圖)

看清楚了{:6_142:}
個中置架原來要安裝則少少,再上大小螺絲{:6_176:}
點解佢吾設計正中間,要我想那麼久{:6_124:}

liptim 發表於 2013-4-9 22:35

搭單問下, mk750 做前置應該toe in 幾多? 要慢慢試定係高音單圓水平向前?{:6_162:}

mantam121 發表於 2013-4-9 22:44

liptim 發表於 2013-4-9 22:35 static/image/common/back.gif
搭單問下, mk750 做前置應該toe in 幾多? 要慢慢試定係高音單圓水平向前? ...

左右喇吸距離小過2M吾洗Toe -in.{:6_229:}

JKC710 發表於 2013-4-10 00:55

liptim 發表於 2013-4-9 22:35 static/image/common/back.gif
搭單問下, mk750 做前置應該toe in 幾多? 要慢慢試定係高音單圓水平向前? ...

要TOE-IN到坐皇帝位時望唔到左右喇叭兩邊箱身, 包你話正~

JKC710 發表於 2013-4-10 00:57

mantam121 發表於 2013-4-9 22:44 static/image/common/back.gif
左右喇吸距離小過2M吾洗Toe -in.

師兄你試下我以上方法, 我未轉位前距離少過2米, 用呢個方法都有明顯改善~

JKC710 發表於 2013-4-10 01:03

mantam121 發表於 2013-4-9 20:29 static/image/common/back.gif
(借圖)

如果我早D見到呢張圖都可能將前置掛牆 {:6_194:}

不過我對750係新款, 後面有好多窿, 所以掛牆都易攪D~

liptim 發表於 2013-4-10 07:07

2位ching, 唔該曬,等我試下先{:6_157:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: mk 750(前置用)牆架在那兒買好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。