playerm 發表於 2013-3-31 01:33

Denon DBT 3313入手

小弟終於入手BD PLAYER
估唔到係呢部
話說FORUM基本上個個都講緊OPPO 103同埋PHILIPS
咁我就去左友情同埋地庫睇啦

去到友情, 見到天龍做緊特價四千尾 (聽聞7000幾減落黎, 地庫做緊6千幾), 好似幾吸引, 咪試下囉 (落雨C濕, 無生意, 最好試野)
AB測試過9700同埋天龍DBT3313
嘩, 個色好靚...我以為自己睇錯, SALES 仲SELL我CD聲都唔錯, (其實有次個SALES都SELL我菲記AMP, 但我當時過唔到菲記個牌子, 所以無買到, 但諗番起, 部菲記好好力水的說)
我呢D屋企又無位又無錢, 上唔到105, 亦都無位放多部CDP

咁決定試下SACD聲, 嘩, 番唔到轉頭, 好正(同9700比), ( SORRY, 我唔識野, 唔識點形容)
操作仲好快下, LOAD碟又快, 重唔知點解好重手.....(我諗只係輕過我部SR7005少少, 都唔知係馬記偷工, 定係DENON 太足秤)

跟手去左STARBUCKS 冷靜下, 決定左入手天龍

之後番番黎做RESSEARCH, 發覺香港無乜師兄玩, AVS FORUM就有一兩條THREAD講, 仲好似D技術好落後, {:6_186:}
不過自己好鍾意D色同畫汁

一於黎一次唔理FORUM, 耳聽為實的經驗, 希望信自己無信出事

BTW, 好多人話PHILIPS 多穫氣, 話會HANG機, 我去到人地舖頭搏命禁佢D制, PANEL制又禁, REMOTE制又禁, 係咁SEARCH and play, 狂EJECT個TRAY, OK無問題...如果唔是天龍3313減咁多價, 同埋AB測試過後, 我都唔會變心...{:6_204:}

danny-2000 發表於 2013-3-31 01:39

恭喜師兄找到心頭好{:6_193:}

kmissp 發表於 2013-3-31 07:08

CHING,請問見到9700咩價?THX

keke323 發表於 2013-3-31 09:35

恭喜 ching {:6_195:}{:6_196:}
ching 快d post 相比大家睇下 {:6_190:}

playerm 發表於 2013-3-31 10:09

後補相, $&@), 友情

MarkKwok 發表於 2013-3-31 11:01

恭喜晒!{:6_193:}{:6_195:}

我之前都係Denon 2012 用家 (之後轉左Oppo 95)

絕對讚成 Denon d 色靚{:6_193:}

joelcan 發表於 2013-3-31 12:42

耳聽為實,眼見為真,只要自己鍾意同價錢合,就得{:6_143:}

playerm 發表於 2013-3-31 18:13

9700最平好似見過3400-3800都有

wai.com 發表於 2013-3-31 20:25

{:6_193:} {:6_195:}

chanchung23 發表於 2013-3-31 20:36

ching 返到家有冇咁好?不過ab test 所以應該都準確。

philip 真係好講彩數
頁: [1] 2
查看完整版本: Denon DBT 3313入手

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。