YYSKY 發表於 2013-3-29 03:24

Sine 鉑金蕉插好用嗎?終於買咗喇

大家玩AV,啲喇叭線係直接夾或是用蕉插接呢?

我現在用直夾方法,因已用一年多係時候幫部機大掃除,預備為佢換屎補一補,喇叭線加插方便啲,見Sine蕉插幾祗用,有分銅和鉑金兩種,鉑金只貴幾十有八隻,用邊種靚聲呢?

HOHOHO 發表於 2013-3-29 10:15

鉑金鉑金鉑金{:6_193:}

YYSKY 發表於 2013-3-29 11:33

HOHOHO 發表於 2013-3-29 10:15 static/image/common/back.gif
鉑金鉑金鉑金

收到,咁師兄你係直接夾或用蕉插呢?那一種呢?

HOHOHO 發表於 2013-3-29 11:50

YYSKY 發表於 2013-3-29 11:33 static/image/common/back.gif

用蕉插! BETTER CONTROL AND LESS OXIDISE

wantf1 發表於 2013-3-29 13:03

YYSKY 發表於 2013-3-29 11:33 static/image/common/back.gif

蕉插啦,接觸好,鉑金冇生銅锈,又靚仔,價錢比較經濟,正{:6_193:}

YYSKY 發表於 2013-3-30 23:20

終於買咗喇,由於一包得八隻剛好四隻後置用晒,獨欠中置,原本想散買四隻,特然頭頂丁一聲,中置和前置一樣重要,於是左揀右揀最後買入呢隻古河蕉插喇,貪佢有鎖平平地鉑金色但個盒無提到,邊處做都無題,咁一定大陸做,唯有信佢個名啦。

kc2wong 發表於 2013-4-1 09:41

我覺得SINE啲插真係平買貴用,啲coating超薄,掹插得兩三次就花晒,我用咗幾個月最後都換走要晒去
Furutech就襟用好多

YYSKY 發表於 2013-4-1 10:08

kc2wong 發表於 2013-4-1 09:41 static/image/common/back.gif
我覺得SINE啲插真係平買貴用,啲coating超薄,掹插得兩三次就花晒,我用咗幾個月最後都換走要晒去
Furutech ...

有咁樣問題!多謝你的報告,基本上我係一年半載抆插一次清潔用,咁我會留意呢個情況,在聲方面用後有無負面影響呢?

keung888 發表於 2013-4-22 13:09

YYSKY 發表於 2013-4-1 10:08 static/image/common/back.gif
有咁樣問題!多謝你的報告,基本上我係一年半載抆插一次清潔用,咁我會留意呢個情況,在聲方面用後有無負 ...

where buy
$$$

YYSKY 發表於 2013-4-22 13:55

keung888 發表於 2013-4-22 13:09 static/image/common/back.gif
where buy
$$$

八隻一包$330,公價,可散買除番八計。
頁: [1] 2
查看完整版本: Sine 鉑金蕉插好用嗎?終於買咗喇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。