uglyduckling 發表於 2013-3-27 17:43

選擇中置及書架喇叭

我有部 P記 1122及 BDP-LX55, 想添置 :-

一隻中置 KEF-Q200c及一對書架 Q300 (或次選 Q100),
習慣用嚟睇電視, 間唔中睇下戲, 唔知咁嘅習慣及配搭, 會唔會嘥咗3隻喇叭

如果喺嘅話, 不如改用 K’sch中置 RC52-II及書架 RB61-II (或次選 RB51-II), 價錢都好似相宜啲

請 C-hings 多多賜教, 先謝 !!

ropresident 發表於 2013-3-27 17:51

其實無所謂既~~~
既然師兄都有係到, 一買一賣咪仲浪費左d錢~~~

而且有對好d既係到, 除左對聲音會有影響, 心理上都覺得高人一等啦{:8_390:}

incidents 發表於 2013-3-27 17:51

jamo c60 + c603 大家又點睇?
上次係通利聽過都幾好唔錯{:6_183:}

uglyduckling 發表於 2013-3-27 19:34

ropresident 發表於 2013-3-27 17:51 static/image/common/back.gif
其實無所謂既~~~
既然師兄都有係到, 一買一賣咪仲浪費左d錢~~~

總裁大人, 我家嗰幾隻喇叭仔用咗拾幾年, 送都無人要, 當垃圾丟喺後梯, 睇怕都俾亞姐鬧{:8_362:}

我欣賞 C-hing 嗰句 : "心理上都覺得高人一等啦", 啱哂我呢個新手 "亞Q" 嘅精神{:8_368:}

ropresident 發表於 2013-3-27 19:40

uglyduckling 發表於 2013-3-27 19:34 static/image/common/back.gif
總裁大人, 我家嗰幾隻喇叭仔用咗拾幾年, 送都無人要, 當垃圾丟喺後梯, 睇怕都俾亞姐鬧

我欣 ...

又或者咁講啦~~~
小弟唔喜歡製造不必要既垃圾出黎, 如非必要都唔會買野.
而家要環保, 要愛護地球ma~~~~{:6_177:}

corolladv 發表於 2013-3-27 21:09

入手一對高性價比喇叭,一聽都十年啦,唔洗再換。{:8_403:}

uglyduckling 發表於 2013-3-27 21:40

corolladv 發表於 2013-3-27 21:09 static/image/common/back.gif
入手一對高性價比喇叭,一聽都十年啦,唔洗再換。

C-hing 講得啱, 我用緊嗰套 5.1 雞嘢都 13年, 趁機丟咗佢換套好D既

咁 C-hing 認為我提及嗰 3隻 Q仔 CP值又如何呢 ??

rlwk2009 發表於 2013-3-27 22:34

Q200c+ Q300 ok 吖{:6_182:}

uglyduckling 發表於 2013-3-27 23:05

rlwk2009 發表於 2013-3-27 22:34 static/image/common/back.gif
Q200c+ Q300 ok 吖

Thank you 4 ur views, C-hing

corolladv 發表於 2013-3-28 02:12

Q200c+ Q300 都可以 {:8_387:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 選擇中置及書架喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。