史提芬周 發表於 2013-3-28 01:51

問朋友借來試玩左一日,用數碼輸入背景靜左,聲音密度高左,聲底是走高分析力及清聲路線,推力OK,應付ER4S都不是問題。

其實夾IPC用數碼輸入的話,先天優勢的問題,可以KO市面絕大部份只有LINE IN輸入的手提耳放名機,一部71A都成四仟幾,都係得LINE IN,呢 部四仟有找,絕對入得過。

fwkk323 發表於 2013-3-28 11:51

USA2010 發表於 2013-3-27 23:04 static/image/common/back.gif
好奇一問....
你PLAYER是X1050....
點解要用到USB線既???

PHA-1除了支援apple產品外,都支援 x1050及手機的.
跟機有3條線 for apple產品 , Sony產品及手機的.

fwkk323 發表於 2013-3-28 11:53

Think 發表於 2013-3-27 21:41 static/image/common/back.gif
熊仔店

???
CHING, 請寫清楚的

小瑟 發表於 2013-3-28 12:43

http://jaben.com.hk/{:6_178:}

USA2010 發表於 2013-3-28 20:12

fwkk323 發表於 2013-3-28 11:51 static/image/common/back.gif
PHA-1除了支援apple產品外,都支援 x1050及手機的.
跟機有3條線 for apple產品 , Sony產品及手機的. ...

抱歉……我既表達令你有所誤會……
我見你話用USB線作輸入……
但不是只有Apple產品才可用USB輸入嗎??

而你係用XK作player令我有些疑問……

t1174 發表於 2013-3-28 22:51

USA2010 發表於 2013-3-28 20:12

PHA1 有support windows 當 dac. 咁一些有 otg 功能的android 機應該用到 wor.

fwkk323 發表於 2013-3-29 11:02

USA2010 發表於 2013-3-28 20:12 static/image/common/back.gif

ching, 你的意思是PHA-1不適合XK player??

USA2010 發表於 2013-3-29 11:47

fwkk323 發表於 2013-3-29 11:02 static/image/common/back.gif
ching, 你的意思是PHA-1不適合XK player??

唔係……
我覺得奇怪既地方係………照理USB輸入呢part野係唔支援walkman
但我見你用xk但又買USB線……
咁條USB咪用唔到囉……

fwkk323 發表於 2013-3-29 11:58

USA2010 發表於 2013-3-29 11:47 static/image/common/back.gif
唔係……
我覺得奇怪既地方係………照理USB輸入呢part野係唔支援walkman
但我見你用xk但又買USB線……

跟機有USB線, 想心思思換線.

USA2010 發表於 2013-3-29 15:16

fwkk323 發表於 2013-3-29 11:58
跟機有USB線, 想心思思換線.

原來係咁………
Thanks
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: SONY PHA-1 耳擴

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。