itoy2008 發表於 2013-3-18 11:38

測試中 ^+++^ 不如ching分享下機尾點鈎住條缐而又好彈性換位,想過惡魚夾,又驚整花d機...

itoy2008 發表於 2013-3-18 11:52

KING 发表于 2013-3-18 09:32static/image/common/back.gif
富貴黃金地盒!犀利,犀利!   
不過黃金鍍電低過純銅,幫助不大!...

我印象中金電阻細d,但我當米奇係大地物料之一,有它守護我套野^+++^

xxijixx 發表於 2013-3-18 17:09

itoy2008 發表於 2013-3-18 11:38 static/image/common/back.gif
測試中 ^+++^ 不如ching分享下機尾點鈎住條缐而又好彈性換位,想過惡魚夾,又驚整花d機... ...

Y插或RCA頭

wongpeter54 發表於 2013-3-18 23:17

勁..................!!!{:6_193:}

leo25 發表於 2013-3-18 23:41

{:6_193:}可以當埋做黃金風水盒{:6_174:}

KING 發表於 2013-3-19 00:02

itoy2008 發表於 2013-3-18 11:52 static/image/common/back.gif
我印象中金電阻細d,但我當米奇係大地物料之一,有它守護我套野^+++^

咁又係!{:6_175:} 都知你冇咩野多既!{:6_174:}

itoy2008 發表於 2013-3-19 01:31

KING 发表于 2013-3-19 00:02static/image/common/back.gif
itoy2008 發表於 2013-3-18 11:52      
咁又係!都知你冇咩野多既!...

king sir, 唔好笑我啦,咁樣我食樹根時都可以擋返d金來食飯. DIY要設計埋萬一不時之需,可值番d,{:6_158:} ;犯太歲,有金有銀有木同有老鼠,可一物多用。好啦,辛苦一天,今晚一聽,真係明白大地盒既分別,lily d弱音同齒音好似出左來,立體左,再煲下,如果okay,好事成雙;我另外一個細紫檀木盒可能整來比DAC 用,睇下我咁駁有冇short circuit問題先?^+++^

其實amp出左右聲時,紅黑蕉座既黑色係咪同一位能(potential),我依家只用係左邊隻喇叭既黑色下位(-ve bass?)係咪右邊喇叭同一位置已等同connected,唔洗駁嗎?
咁駁amp好定喇叭好?

itoy2008 發表於 2013-3-19 01:41

leo25 發表於 2013-3-18 23:41 static/image/common/back.gif
可以當埋做黃金風水盒

冇錯,犯太歲時用{:6_158:}

itoy2008 發表於 2013-3-19 01:55

xxijixx 發表於 2013-3-18 17:09 static/image/common/back.gif
Y插或RCA頭

RCA等我買返隻新既來玩DAC或CDP先.{:6_193:} Thanks Ching!

hh12 發表於 2013-3-19 03:17

itoy2008 發表於 2013-3-19 01:31 static/image/common/back.gif
king sir, 唔好笑我啦,咁樣我食樹根時都可以擋返d金來食飯. DIY要設計埋萬一不時之需,可值番d, ...

有效果就ok…{:6_195:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 我的初試寶貴地盒

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。