chanwt 發表於 2013-3-16 21:30

唔好意思,暫時上唔到圖,可到這條link 睇睇

zoneaudio 發表於 2013-3-16 21:42

chanwt 發表於 2013-3-16 21:30 static/image/common/back.gif
唔好意思,暫時上唔到圖,可到這條link 睇睇
http://img498.imageshack.us/img498/6291/sunaudiosv300be5od ...

睇左,同埋爬左d文,好似話300b在320v工作點唔係咁好,
2a3反而正路,仲有我做既2a3係改版同原圖有分別

kmc0907 發表於 2013-3-17 00:37

zoneaudio 發表於 2013-3-16 10:40 static/image/common/back.gif
1.IEC連FUSE,船型開關在機背,
2,4.淘寶店,大象
3.無關係的,直熱膽最好裝啦,

.淘寶店,大象{:6_193:}

chanwt 發表於 2013-3-17 14:23

zoneaudio 發表於 2013-3-16 21:42 static/image/common/back.gif
睇左,同埋爬左d文,好似話300b在320v工作點唔係咁好,
2a3反而正路,仲有我做既2a3係改版同原圖有分別
...

c hing, 如在大象店買埋Jensen 电容, 穩陣嗎?

zoneaudio 發表於 2013-3-17 17:07

chanwt 發表於 2013-3-17 14:23
c hing, 如在大象店買埋Jensen 电容, 穩陣嗎?

我幫襯simon tune平d,

CASIO18 發表於 2013-3-17 21:55

支持支持{:8_403:}

chanwt 發表於 2013-3-20 08:12

C hing 個箱係乜size? 因為現有啲牛有D大隻,有D擔心如用鐵箱會唔會唔夠硬!想用木框加面蓋那種!

edison133 發表於 2013-3-20 10:13

零件同零件之間先圈幾下再上錫好D!

zoneaudio 發表於 2013-3-20 14:20

chanwt 發表於 2013-3-20 08:12
C hing 個箱係乜size? 因為現有啲牛有D大隻,有D擔心如用鐵箱會唔會唔夠硬!想用木框加面蓋那種! ...

我隻箱係Audionote kit one的,自己改到o岩來用(網誌有講)
鐵料好厚好硬

chanwt 發表於 2013-3-20 17:49

edison133 發表於 2013-3-20 10:13 static/image/common/back.gif
零件同零件之間先圈幾下再上錫好D!

之但係第日冇得拆,只有剪腳一途!
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: DIY最終回_仿制 SunAudio 2A3 膽機29#制作終止

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。