itoy2008 發表於 2013-3-14 11:40

Alman 发表于 2013-3-14 11:01static/image/common/back.gif
Nice job!

師兄D電氣石睇到我流口水。 如我在這裡買此等份量, 起碼要HK$1-2,000。(HK$8 一粒)...

我都找緊鐵再整它生鏽^+++^ching,你會點找生鏽野?

itoy2008 發表於 2013-3-14 11:40

KING 發表於 2013-3-14 11:50

itoy2008 發表於 2013-3-14 11:40 static/image/common/back.gif

itoy兄,比少少個人建意你,去五金鋪買一盒"的釘",大約廿零三拾蚊一盒,
呢類係鐡釘黎係用作牆身釘線碼仔用既,細細粒一盒有幾百粒,
你買左返去倒哂d釘出黎,放係外面吸吓濕氣,好快就生銹呀啦,
由其係呢排濕度咁高添!

CATROOM 發表於 2013-3-14 13:14

師兄...好主意..遲D試先多謝題點{:6_183:}

itoy2008 發表於 2013-3-14 14:56

KING 發表於 2013-3-14 11:50 static/image/common/back.gif
itoy兄,比少少個人建意你,去五金鋪買一盒"的釘",大約廿零三拾蚊一盒,
呢類係鐡釘黎係用作牆身釘線碼仔用 ...

Thanks King Sir!{:6_193:}

KING 發表於 2013-3-14 15:13

itoy2008 發表於 2013-3-14 14:56 static/image/common/back.gif
Thanks King Sir!

唔駛客氣,如你做大盒可能要兩盒添!

ryanytwong 發表於 2013-3-14 17:09

{:1_351:}diy地盒

xxijixx 發表於 2013-3-14 17:53

{:6_193:}正,等報告

smokeyduck 發表於 2013-3-15 18:10

KING 發表於 2013-3-14 11:50 static/image/common/back.gif
呢類係鐡釘黎係用作牆身釘線碼仔用 ...

sink them in salty water will get rust even easier

Alman 發表於 2013-3-15 23:35

itoy2008 發表於 2013-3-14 11:40 static/image/common/back.gif

我去後山放狗地方,一路行一路揾也。。。執到多得滯添。。。{:1_352:}

KING SIR 的建議一流!{:1_351:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 新手學整DIY地盒 (新加未完整報告)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。