clotkevin 發表於 2013-3-12 23:25

新手想問 Mirage MX 做後置同FRONT HIGH 好唔好仲有...

大家好,新手想問 Mirage MX 做後置同FRONT HIGH 好唔好仲有如果 MIRAGE MX 夾咩 牌子前中置好?
唔好太貴,多謝大家指點。

因為最近我買左樓做業主,雖未有耐收樓但諗都到興奮 (有自已地方玩音響, 由細都大既夢想{:6_238:} ) HAHAHA

新屋地方唔大既

http://www.miragespeakers.com/images/common/MX-BS/addl/MX-BS_1.jpg

rlwk2009 發表於 2013-3-12 23:38

可以吖,ching 地方幾大,用邊款 av amp ,筆值又如何呢?

clotkevin 發表於 2013-3-12 23:46

rlwk2009 發表於 2013-3-12 23:38 static/image/common/back.gif
可以吖,ching 地方幾大,用邊款 av amp ,筆值又如何呢?

其實呢 想用 LX86 睇 MOVIE 同打機多。想買新中置加 SUB 仲有 18000 左右。 THANKS

roychong 發表於 2013-3-13 00:06

我用緊5隻MX加MM8做AV system, 我貪佢"的色"靚仔,小型speaker 黎講算好ok,唔係打心口果隻,但立體感好好,用黎睇戲OK,聽歌就好一般喇。(我聽歌就用另一套兩聲道)

vcom 發表於 2013-3-13 00:31

我就用Mirage nanosat prestige 做front high配Yamaha a1020,效果真係唔錯。

clotkevin 發表於 2013-3-13 00:44

okok Just ordered from US amazon. THANKS 咁用咩牌子新中置加 SUB 好????

clotkevin 發表於 2013-3-13 01:00

中置都用 mirage os-3?

yuppi 發表於 2013-3-13 01:03

clotkevin 發表於 2013-3-13 01:00 static/image/common/back.gif
中置都用 mirage os-3?

最好吾好啦....

clotkevin 發表於 2013-3-13 01:06

yuppi 發表於 2013-3-13 01:03 static/image/common/back.gif
最好吾好啦....

有問題? 咁用咩好 Ching? {:6_240:}

yuppi 發表於 2013-3-13 01:11

clotkevin 發表於 2013-3-13 01:06 static/image/common/back.gif
有問題? 咁用咩好 Ching?

中高音係有方向性, 中置出人聲, 單元向天......

中置最好同前置同系列, 如果人聲追吾上前置, 用咩 amp 都死
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手想問 Mirage MX 做後置同FRONT HIGH 好唔好仲有...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。