louis001 發表於 2013-3-11 00:42

pingpangpo 發表於 2013-3-11 00:17 static/image/common/back.gif
更正:
安記818和P記SC-LX56

其實喇叭我都唔係太熟 {:6_141:}我自己就鐘情於Dali IKON 系列 但最近聽過隻KEF R300
聲底又真係唔錯 {:6_182:}但係岩唔岩師兄口味又真係要師兄自己出去聽過先知
如果818 & LX56 我個人就會鐘意818 {:6_182:}因為我一向都鐘意安記聲
雖然我最近轉左會 但如果安記同P記2選1我都係會選安記 個人意見請袛作參考

andylau.com 發表於 2013-3-11 02:43

pingpangpo 發表於 2013-3-10 23:55 static/image/common/back.gif
Thx, Louis c hing
其實,有朋友都建議買安記818,不過有人又話安記機比較熱,加上想多做功課先決定。爬文 ...

818我成日熱都唔熱, ONLY少少暖....放心!!

tennishk 發表於 2013-3-11 07:59

pingpangpo 發表於 2013-3-10 23:55 static/image/common/back.gif
Thx, Louis c hing
其實,有朋友都建議買安記818,不過有人又話安記機比較熱,加上想多做功課先決定。爬文 ...

我都係同你一樣,諗緊買ONKYO.PIONNER.YAMAAHA之間,其實以前用開ONKYO 808.部機早排賣左,昨日係友蛇試過P記部56,我唔收貨,而家諗緊Y記2020或P記76。

s92204 發表於 2013-3-11 22:16

師兄可以有多個選擇
Cambridge Audio Azur 551R
我正諗住入貨
雖然無日本機咁多FEATURES..
但用料好....夠力水

louis001 發表於 2013-3-11 22:38

tennishk 發表於 2013-3-11 07:59 static/image/common/back.gif
我都係同你一樣,諗緊買ONKYO.PIONNER.YAMAAHA之間,其實以前用開ONKYO 808.部機早排賣左,昨日係友蛇試 ...

不如試下我部 CA 751r{:8_390:}試完包你有驚喜 {:6_138:}
我而家返唔到轉頭玩日系AMP {:6_147:}

lavonn 發表於 2013-3-11 22:58

4K-8K 751R難D , 551R / 651R 可能重可以...351R就唔好考慮啦~{:1_338:}
SPK 3-5K + 多少少 搵下2手 Monitor Audio BX2 / B&W CM1 ?

tennishk 發表於 2013-3-11 23:09

louis001 發表於 2013-3-11 22:38 static/image/common/back.gif
不如試下我部 CA 751r    試完包你有驚喜
我而家返唔到轉頭玩日系AMP   ...

好似要成$15K,太貴啦。{:1_260:}

louis001 發表於 2013-3-11 23:47

tennishk 發表於 2013-3-11 23:09 static/image/common/back.gif
好似要成$15K,太貴啦。

651 都ok 街價好似都係差唔多10k左右{:6_182:}

tennishk 發表於 2013-3-12 07:46

louis001 發表於 2013-3-11 23:47 static/image/common/back.gif
651 都ok 街價好似都係差唔多10k左右

但我怕651唔夠力推我對ELAC 244,因為佢都算大食。

s92204 發表於 2013-3-12 08:18

651R都唔夠推?
咁大食?
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: AV Amp 入門機 - Marantz SR5007 / Cambridge 351R / Pioneer VSX922 / Onkyo 819

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。