SonusMaster 發表於 2013-3-7 17:55

SVS SB12nsd vs Aviano 9 vs Velodyne HGS-12

現在用緊sunfire sds12,係好勁,但冇質,箱聲重!

考慮緊呢3隻
SVS以前聽過,聲底都幾鐘意,中性,深潛有力。係擔心水貨無保養問題。但我睇外國口卑及耐用性比sunfixx好,無咁易壞掛...
A9好勁,唔略唔夠我所要求果種深潛,不過要4月中先返貨
HGS-12當年試過,好正,不能形容,見二手有,但都十年八載款,怕買番來已唔長命...

man3006 發表於 2013-3-7 18:05

Ching,我都用緊SDS12,
A9宜家做緊咩價?

SonusMaster 發表於 2013-3-7 18:15

man3006 發表於 2013-3-7 18:05 static/image/common/back.gif
A9宜家做緊咩價?

最平$36
Arround 36~39啦

可惜暫時全港無貨!
如果唔係我已買左!

SonusMaster 發表於 2013-3-7 18:18

man3006 發表於 2013-3-7 18:05 static/image/common/back.gif
A9宜家做緊咩價?

師兄你用緊sds,校果如何呢?

man3006 發表於 2013-3-7 18:36

SonusMaster 發表於 2013-3-7 18:18 static/image/common/back.gif
師兄你用緊sds,校果如何呢?

其實我都想放,但係用左一年,都唔知放到咩價,我覺佢比其他十仔輕好多,係就係幾勁,但係我覺得佢好慢咁,我都想換A9

SonusMaster 發表於 2013-3-7 20:41

man3006 發表於 2013-3-7 18:36 static/image/common/back.gif
其實我都想放,但係用左一年,都唔知放到咩價,我覺佢比其他十仔輕好多,係就係幾勁,但係我覺得佢好慢咁 ...

一齊換la{:6_182:}

我隔離台放左, $4300, 買家仲要送隻JBL 10"俾我, 怕我冇woofer用, 極好人!{:6_193:}

等四月至五月la, 柏裕有間聲稱到時有貨!!{:6_193:}

reallyfatboy 發表於 2013-3-8 13:34

ching 知唔知A7有冇貨?

corolladv 發表於 2013-3-8 13:38

Ching budget 幾多.............

SonusMaster 發表於 2013-3-10 19:52

corolladv 發表於 2013-3-8 13:38 static/image/common/back.gif
Ching budget 幾多.............

Arround 6k{:6_189:}
頁: [1]
查看完整版本: SVS SB12nsd vs Aviano 9 vs Velodyne HGS-12

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。