keke323 發表於 2013-3-4 00:44

plnl88 發表於 2013-3-4 00:36 static/image/common/back.gif
我有支 2手放,你有無興趣?

未得住...我都未換十仔{:6_126:}

plnl88 發表於 2013-3-4 00:48

keke323 發表於 2013-3-4 00:44 static/image/common/back.gif
未得住...我都未換十仔

做乜要換十仔呀?
你係超級忍者喎。

keke323 發表於 2013-3-4 00:52

plnl88 發表於 2013-3-4 00:48 static/image/common/back.gif
做乜要換十仔呀?
你係超級忍者喎。

換十仔同 bdp 都係今年計劃之一{:6_176:}

louis001 發表於 2013-3-4 01:06

plnl88 發表於 2013-3-3 23:47 static/image/common/back.gif
聽D師兄講得多,
岩岩路易斯又有,
咪請佢帶埋去科學家度比我見識下羅。

下咁奇怪你覺得濛 我反而唔覺 由其係部CD機換左金蛇後表現我覺得OK喎
可能你會話會關條金蛇事 但十仔係獨立AMP 出聲 我覺得個日表現佢真係交足功課喎
睇返以前的POST 有的師兄話佢可以俾AMP 用 等我部AMP 煲夠後 再插AMP 聽下佢有咩個性先得{:6_182:}

plnl88 發表於 2013-3-4 01:24

louis001 發表於 2013-3-4 01:06 static/image/common/back.gif
下咁奇怪你覺得濛 我反而唔覺 由其係部CD機換左金蛇後表現我覺得OK喎
可能你會話會關條金蛇事 但十仔係獨 ...

可能你會話會關條金蛇事 <--- YES,金蛇 AURUM A168 插 CDP 已將 source 甚至整套 2CH 的表現全面提升左到高水平。
所以,條 sommer 本身的表現係應該睇第 一個 session 時,cliff audio vs sommer vs 金蛇 插十仔的表現。
我通常係用表達到有幾多成像真樂器作為準則的。
條 sommer 4.0 係好過 cliff audio,但,佢的低頻線條係濛的。即 隻 kick 的音像唔夠明題。支電 Bass 又唔實淨,
尾音都收得幾快。當然以價論聲,sommer 4.0 是 OK 的。但我唔會中意條 sommer 4.0 用係 .1 聽歌 D 聲。

louis001 發表於 2013-3-4 01:32

plnl88 發表於 2013-3-4 01:24 static/image/common/back.gif
可能你會話會關條金蛇事

明白 講真 條金蛇又真係超晒班 但我用係我隻PSB 度夾QED 又真係好過用紅腸 可能真係要睇十仔黎夾
不過個日又真係尾音收得好快 係我屋企又唔多覺得咁{:6_182:}
都係個句咸魚夾肉餅又始終好味過夾鮑魚既{:6_176:}

plnl88 發表於 2013-3-4 01:47

louis001 發表於 2013-3-4 01:32 static/image/common/back.gif
明白 講真 條金蛇又真係超晒班 但我用係我隻PSB 度夾QED 又真係好過用紅腸 可能真係要睇十仔黎夾
不過個 ...

可能真係要睇十仔黎夾<--- 呢個好重要。你隻十仔的取向係重要的決定因素。
同埋要睇你從那個 角度 2CH 定 AV 的角度去睇 條 sommer 4.0。
爆炸場面可能條 sommer 4.0 好。
到飛機或跑車的 engine 聲可能係條紅腸 實淨D,似D。
但,present bass drum 同 bass guitar or double bass,sommer 4.0 就 死左火了。
BTW 金蛇 Aurum A168 所出的樂器聲是我暫時所聽到最像真的聲音。
你諗下,個晚播 youtube d flv 你都即時分別到 支 PRS d signature 聲。

louis001 發表於 2013-3-4 01:56

plnl88 發表於 2013-3-4 01:47 static/image/common/back.gif
可能真係要睇十仔黎夾

話時話 你借俾我個隻Jeremy Monteiro & Friends 真係超正 {:6_143:}

plnl88 發表於 2013-3-4 02:03

louis001 發表於 2013-3-4 01:56 static/image/common/back.gif
話時話 你借俾我個隻Jeremy Monteiro & Friends 真係超正

果隻係 HDCD,隊 band 又好,個 producer 又無亂咁作大,錄音係正的。

momolee 發表於 2013-3-5 00:01

plnl88 發表於 2013-3-4 01:47 static/image/common/back.gif
可能真係要睇十仔黎夾

想問下*金蛇*同*紅腸*係咩黎架?
食唔食得?{:6_174:}
有無圖睇下?
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12
查看完整版本: 換了2.5mm SOMMER 電源線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。