s92204 發表於 2013-3-1 14:51

請問有無人用Harman Kardon 既amp?

朋友介紹harman kardon呢個牌子俾我
外型幾靚仔
但係好似香港無人討論咁

請問有無師兄用緊
俾啲意見我

http://uk.harmankardon.com/harman-kardon-products-uk/brand_harman_kardon/home_audio/components/audio_video-receivers.html

donw 發表於 2013-3-1 15:47

香港無人攪宣傳可能香港主力sell lexicon,少人用但國內都幾多人用

特點好力,同有logic 7 (lexicon 個eq.)

GazzaPaul 發表於 2013-3-1 15:55

但系牌子吾系好大眾化喎, 我試聽過...人聲好正

donw 發表於 2013-3-1 16:08

咁lexicon 好大眾化嗎? 講笑
上google search下lexicon同 hk既關係先決定啦
其實好多牌子好出名,不過香港無代理洗錢做 marketing先無人識。
正如有好多人覺得日本野好,不過影音或音響上日本仲比好多歐美品牌差。不過宣傳好功能多market share大咪多人識咁解囉

不過少弟都係用緊日本仔無錢玩美國機既窮鬼{:8_367:}

s92204 發表於 2013-3-1 16:41

donw 發表於 2013-3-1 16:08 static/image/common/back.gif
咁lexicon 好大眾化嗎? 講笑
上google search下lexicon同 hk既關係先決定啦
其實好多牌子好出名,不過香 ...

好貴架咩??
知唔知邊度有得賣同試機??

部AVR370好吸引....好夠力

gikifk 發表於 2013-3-1 17:12

harman kardon十幾年前香港都有產品,後來結束左消失左好耐,現在跟本無人識和無產品在港消售{:6_243:}

s92204 發表於 2013-3-1 17:45

gikifk 發表於 2013-3-1 17:12 static/image/common/back.gif
harman kardon十幾年前香港都有產品,後來結束左消失左好耐,現在跟本無人識和無產品在港消售 ...

http://www.avforums.com/forums/av-amplifiers-receivers/1747330-harman-kardon-avr170-opinions.html

會唔會係呢個原因呢?
外國有人話佢啲firmware 唔穩定...
真係消聲匿跡

donw 發表於 2013-3-1 18:17

香港都有賣,不過都幾貴可上price.com 睇下
或者水貨 但係吾知邊度有得試

malretep 發表於 2013-3-1 20:39

以前和JBL喇叭一起的在海運大厦門市買,後來壞了便轉O記,感覺人聲很好。以大家用原裝電源線計。同時很好力。
O記要换IP2铂白先有同樣感覺。

ronan 發表於 2013-3-2 00:28

以前jbl 代理係用哈文av amp 推jbl 的喇叭

記得當時showroom 只有用$5k左右的av amp 去推jbl 座地喇叭,就算係細細聲咁聽,都已經出哂details ,同埋打音打得好勁,好有力,唔駛要開得大聲,先出到低音,就算聽歌,聲音亦都好圓滑

相返我依家用onkyo sr707 推jbl 的書架喇叭,已經唔夠力,同埋onkyo 的高音好sharp 好硬

頁: [1] 2
查看完整版本: 請問有無人用Harman Kardon 既amp?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。