andylo 發表於 2013-2-27 17:20

5.1入門組合是否ok呢?

如果個客廳係8' x 10'
個組合ok嗎?
amp:onkyo 818
front:kef q500
center:kef q200c
surround:kef q100
sw:mordaunt short av7

主要睇戲80%,打機15%,music5%
用緊LG 55" 3D
玩緊himedia 900a,nas內大部分source係bd iso同dts hd-ma

1.會唔會地方細而發揮唔到或者浪費左?
2.amp用616係咪都夠推?如果唔玩preout或者4k的話都夠玩?

唔該晒

waion1985 發表於 2013-2-27 17:28

amp:onkyo 818
front:kef q500<------- LS50 {:1_338:}
center:kef q200c
surround:kef q100
sw:mordaunt short av7

bbmagic 發表於 2013-2-27 18:22

where can u find the mordaunt short av7

keke323 發表於 2013-2-27 21:15

呢套都好夠做啦 {:6_193:}

andylo 發表於 2013-2-27 21:15

有師兄話有得訂,11樓

rlwk2009 發表於 2013-2-27 22:20

ok 唔錯吖,十仔可以將7轉做9{:6_182:}

cth516 發表於 2013-2-28 12:03

Very Enough {:6_193:}

沙煞比 發表於 2013-2-28 14:16

呢個組合幾好呀!

sclendan 發表於 2013-2-28 14:34

全爆型組合, O記夾KEF聽歌又唔差, gogogo la! {:6_174:}

andylo 發表於 2013-2-28 17:22

唔該晒喎
轉用616會唔會弧寒左d呢?

另外boss嫌太大
萬一接受唔到
用mordaunt short既白色alumni系列又如何呢?
相信佢白色吸引唔少女士

煩請各路師兄指點!
頁: [1]
查看完整版本: 5.1入門組合是否ok呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。