frankpoon 發表於 2013-2-28 12:13

坐言起行, 立即開工.

去皮發覺好容易整, 我懷疑係普通pvc皮, 並唔係teflon, 當然買得國貨, 都預左架啦.

而銅線咩質素就好難用肉眼分啦, 聽聲先知.

仲有RCA頭, 包圍正極的白色絕緣物料在高溫辣雞下竟然熔熔地, 好彩用 "他筆"他過證實冇接觸SHORT埋, 真係好牙煙...{:6_202:} {:6_202:}

ropresident 發表於 2013-2-28 12:33

frankpoon 發表於 2013-2-28 12:13 static/image/common/back.gif
坐言起行, 立即開工.

去皮發覺好容易整, 我懷疑係普通pvc皮, 並唔係teflon, 當然買得國貨, 都預左架啦.

師兄, 下次不如買neotech頭啦, 易整又平質素又唔錯, 我怕佢而家唔會溶, 遲d都會

frankpoon 發表於 2013-2-28 12:37

ropresident 發表於 2013-2-28 12:33 static/image/common/back.gif
師兄, 下次不如買neotech頭啦, 易整又平質素又唔錯, 我怕佢而家唔會溶, 遲d都會 ...

說得甚是, 今次都係因為 "人其實天生奔放貪玩...."{:1_253:}

ropresident 發表於 2013-2-28 12:41

frankpoon 發表於 2013-2-28 12:37 static/image/common/back.gif
說得甚是, 今次都係因為 "人其實天生奔放貪玩...."

之前小弟都試過唔少插頭, 連WBT最貴果隻銅頭都試過.
最後都係選擇neotech{:6_147:}

原沒有拘束只有笑顏 悲觀我唔慣 追趕太陽似子彈{:6_168:}

frankpoon 發表於 2013-3-3 23:15

ropresident 發表於 2013-2-28 12:41 static/image/common/back.gif
之前小弟都試過唔少插頭, 連WBT最貴果隻銅頭都試過.
最後都係選擇neotech

唔好意思大CHING, 小弟不盡同意呢個見解.

NEOTECH的插頭唔係唔好, 分析力高, 好通透, 每粒音都清清楚楚.

WBT有分析力, 但一定冇NEOTECH甘通透, 但WBT有一D陰陰地既低音, 有彈性, 留小小尾音, 唔知呢D係唔係叫做貴氣.

當然各人的系統/組合都唔同, 變化萬千, 這只係本人跟據自己的系統作出的主觀意見. 哈哈!

ropresident 發表於 2013-3-4 00:03

frankpoon 發表於 2013-3-3 23:15 static/image/common/back.gif
唔好意思大CHING, 小弟不盡同意呢個見解.

NEOTECH的插頭唔係唔好, 分析力高, 好通透, 每粒音都清清楚楚 ...

師兄講得岩.
不過小弟其實係指小弟用過wbt 0152, 都成千蚊4粒.
neotech只係$400.

不過兩者質素唔差得好遠, 當然wbt會好d啦, 但係以抵用, 或者值得黎講, 當然係NEOTECH.
如果唔計較金錢問題, 當然WBT係最好.
頁: 1 [2]
查看完整版本: 停不了的RCA線. (祖國版)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。