bensoncfmak 發表於 2013-2-21 19:17

新年新Power Amp Nuforce

左思右想升級到2ch,曾經想過加合併機,但會發現冷落av amp,男人梗係想兩全其美,左擁右抱,又可以av之餘更可以玩2ch,所以決定入手power amp,從選擇過程中聽過好多機種,但最後意想不到比Nuforce 8.5 V3迷住,最初只係聽Nuforce Icon,只係最入門嘅機種推動一對大過大掌多少少嘅喇叭已經接近我用Onkyo 5010聽歌嘅效果{:6_200:} ,比佢嚇嚫我,再睇Nuforce高級型號又附負擔唔起mono power amp嘅價錢,中級嘅8.5 v3就啱我,唔遘咁多,去相先.

今日先有時間去接駁好8.5 V3同Onkyo 5010,立刻坐定定聽吓佢嘅威力,首先聽Dire Straits Brothers in arms,Money for nothing鼓聲力度一流,唔會死硬打出黎,人聲比之前聽圓潤好多,離箱感從未有過,第4首Your Laesttrick,一號皇庭嘅色士風柔和細緻,令人入迷.跟住聽彭羚靚聲經典,第2首完全因你,背景寧靜,人聲立体到令我震驚,空間感濶大好多,泛音更多,暫時聽左唔多,睇戲未試有多大分別,未知提升幾多,其後再有新發現再報告,聽歌先{:6_177:} 多謝收看{:6_162:}

blindfaith3by8 發表於 2013-2-21 19:23

@@我衣家就係想要返icon+micropod 既聲....有種追歌聽既感覺

jason1969 發表於 2013-2-21 19:30

Congratulation!{:6_195:}

louis001 發表於 2013-2-21 19:53

真係 Money for nothing {:6_140:}恭喜師兄新玩具 {:6_195:} {:6_196:}

plnl88 發表於 2013-2-21 20:13

睇黎都係時候拎D金蛇去你度了。{:6_138:}

bigair 發表於 2013-2-21 20:52

好吸引喎,ching呢件寶咩價位呢{:6_139:}

chuwing 發表於 2013-2-21 21:43

有錢多好{:6_212:} {:6_212:} 恭喜恭喜{:6_196:} {:6_195:}

chuwing 發表於 2013-2-21 21:48

師兄咁你點接駁?5010 前置per out 出power Amp?

bensoncfmak 發表於 2013-2-21 21:59

chuwing 發表於 2013-2-21 21:48 static/image/common/back.gif
師兄咁你點接駁?5010 前置per out 出power Amp?

冇錯!surround 要慢慢set過晒{:6_142:}

bensoncfmak 發表於 2013-2-21 22:00

plnl88 發表於 2013-2-21 20:13 static/image/common/back.gif
睇黎都係時候拎D金蛇去你度了。

一定會癲{:6_125:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新年新Power Amp Nuforce

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。